Насловна Вијести Источно Сарајево У Трнову свечано отворена канцеларија Кик бокс савеза

У Трнову свечано отворена канцеларија Кик бокс савеза

194
0

У Трнову је данас отворена канцеларија Kик бокс савеза Републике Српске, чиме ова локална заједница постаје центар овог спорта.

Генерални секретар Kик бокс савеза Републике Српске Драгана Витковић, рекла је Срни да је отварање канцеларија веома значајно како за Трново, тако и за Савез, јер коначно имају канцеларију у којој ће одржавати сједнице Управног одбора, а биће и полазна тачка за одлазак на велике међународне турнире.

„Трново је по броју становника мала локална заједница, али је по ономе што ради локални Kик бокс клуб `Kуле` водећа у Републици Српској“, додала је Витковићева.

Отварању канцеларије Kик бокс савеза Републике Српске на Тргу Срђана Kнежевића, присуствовали су и предсједник Kик бокс савеза БиХ Драгутин Паповић и Kик бокс савеза Србије Миодраг Јотић, селектори јуниорске и сениорске репрезентације Милан Витковић и Салко Зилџић, те бројни предствници кик бокс клубова из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Начелник општине Трново Драган Гаговић, указао је на значај отварања канцеларије Савеза у овој локалној заједници, чиме се одаје признање ентузијастима овог спорта.

„Велика је част да имамо канцеларију Kик бокс сазвеза на подручју наше локалне заједнице. То смо постигли јер су наши суграђани и наш клуб `Kуле` постизали значајне резултате у овом спорту“, рекао је Гаговић и додао да ће општина наставити да подржава Kик бокс клуб „Kуле“.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, сматра да је неопходно да што већи број спортова буде заступљен у овом граду.

„Добро је да смо добили сједиште за цијелу Републику Српску у овом борилачком спорту, у малом Трнову које је изразито неразвијена општина, али има одређен број људи који се тим баве и остварују резултате. Заслужили су да сједиште буде ту у нади да ће поред постојећа четири кик бокс клуба, организовати још више клубова и самим тим организовати нашу омладину да се баве овим спортом“, рекао је Ћосић.

Данашњем догађају присуствовао је и помоћник министра за спорт у Влади Републике Српске Марио Ђуран.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстВише од половине становника Фоче примило двије дозе вакцине
Сљедећи текстСрбија: Старење негативније од ковида по становништво