Насловна Вијести Република Српска У Власеници одржана Скупштина Бициклистичког савеза БиХ

У Власеници одржана Скупштина Бициклистичког савеза БиХ

188
0

Најбољи бициклиста БиХ за прошлу годину је члан Бициклистичког клуба „Ротација спин“ из Зенице Ведад Карић, а титулу најбољег у конкуренцији до 23 године припала је Сергеју Максимовићу из бањалучког „Нектара“, клуба који је освојио шампионску титулу у Премијер лиги БиХ, истакнуто је данас на Скупштини Бициклистичког клуба.

Најтрофејнији међу бициклистима Ведад Карић, члан Бициклистичког клуба „Ротација Спин“ из Зенице, првак је БиХ на друму и првак у три главне бициклистичке дисциплине које се налазе у олимпијском програму друм, индивидуални и хронометар.

Он је рекао да је упркос тешкој сезони због вируса корона, освојио сва државна првенства, а да му данашње много значи јер је знак пажње и награда за резултате током прошлогодишње сезоне.

Деветнаестогодишњи Сергеј Максимовић каже да му је ово трећа такмичарска сезона и да је почео припреме за највећу трку у региону Београд – Бањалука.

„За добре резултате захвалан сам тренеру Владимиру Куваљи, који ме је позвао у клуб и колеги Давору Субићу, а данашње признање за рад и труд у прошлој години ми много значи и стимулација је да наставим боље и јаче у наредном периоду“, изјавио је Максимовић.

Скупштина Бициклистичког савеза БиХ данас је у Власеници додјелила пехаре и признања појединцима и клубовима који су остварили најбоље резултате у прошлој години.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић захвалио је за признање које је добио за развој и промоцију бициклистичког спорта, истакавши да му је драго што један мали град има прилику да угости врхунске спортисте и да локални бициклистички клуб „КПЛ“ од анонимног постане битан у свијету бициклизма.

Он је подсјетио на бројне манифестација организоване у Власеници, издвојивши трку Београд – Бањалука, које су били домаћини три пута.

„Циљ нам је да што већи број младих људи и ентузијаста схвате да је бициклизам позитивна ствар и да можемо изаћи из оквира наше регије“, изјавио је Краљевић новинарима.

Предсједник бициклистичког клуба „КПЛ“ Власеница Жељко Лукић рекао је да је признање које му је данас уручено за развој и промоцију бициклистичког спорта сатисфакција да и будуће буду добри домаћини.

„Част је бити у центру дешавања када је у питању један овакав догађај, гдје су присутни најбољи бициклисти и клубови“, истакао је Лукић.

Предсједник Бициклистичког савеза БиХ Тони Зорић рекао је да у Савезу тренутно имају 33 регистрована клуба, а недавно се прикључило шест нових, као и да од прошле године имају и аматерску групу и више од 300 лиценцираних професионалних бициклиста.

„Упркос тешком епидемиолошком стању сви наши догађаји у прошлој години су реализовани без отказивања. Надамо се да ћемо имати добру годину, јаку репрезентацију која ће представљати БиХ ван њених граница“, нагласио је Зорић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЧланице ЕУ подијељене око обима санкција Русији
Сљедећи текстМинск увео Србији санкције на прехрамбене производе