Насловна Вијести Источно Сарајево Васиљевић: Удвостручен број позитивних на вирус корона

Васиљевић: Удвостручен број позитивних на вирус корона

67
0

На подручју Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе епидемиолошка ситуација је погоршана, удвостручен је број позитивних на ковид, као и оних који се јављају на преглед у амбуланту за акутне респираторне инфекције, речено је Срни у Дому здравља Источно Сарајево.

Координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Данко Васиљевић прецизирао је да су 5. јануара била 52 активна случаја, а протекла три дана јављали су се и пацијенти који су се тестирали у приватним лабораторијама – више од 100 који су позитивни на вирус корона.

– Висок је проценат позитивних у односу на број тестираних. Међу зараженима има и вакцинисаних и невакцинисаних. То ипак не умањује значај вакцинације, јер чињеница да имате одређен имунитет је сигурно гарант да нећете развити неку тежу клиничку слику – нагласио је Васиљевић.

Он је навео да је до сада првом дозом против вируса корона вакцинисано 7.940 грађана, другом 7.665, а трећу дозу је примило 310 људи.

Васиљевић је додао да је у овој години, имајући у виду да су били празници, само 4. и 5. јануара првом дозом вакцинисано шест, другом девет и трећом дозом 42 становника ове двије општине.

Он је додао да су грађанима на располагању све вакцине, а пункт за вакцинацију ради сваки радни дан од 13.00 до 18.00 часова у просторијама Хитне медицинске помоћи.

Васиљевић је напоменуо да ће вакцине „фајзер“, „спутњик ве“ и „астра зенека“, за које је потребно да се грађани претходно наруче, давати понедјељком и уторком.

– Најбоље је да се грађани лично јаве на пункт за вакцинацију или позивом на број телефона 066/583-457. Замолио бих грађане да буду стрпљиви и упорни приликом заказивања термина вакцинације, јер је само један број активан – истакао је Васиљевић.

Поред вакцинације, грађанима је савјетовао да избјегавају веће скупове и придржавају се епидемиолошких мјера, напоменувши да је најбоље да се приликом првих симптома јаве љекару породичне медицине, који ће их упутити шта даље да раде.

Васиљевић је додао да од 1. јануара раде са пацијентима са акутним респираторним инфекцијама од 18.00 часова у Дому здравља, након што заврше са редовним радом и осталим активностима са пацијентима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕлез: Година успона и падова
Сљедећи текстШљивићу злато и сребро на Јахорини