Насловна Вијести Република Српска Више од половине становника Фоче примило двије дозе вакцине

Више од половине становника Фоче примило двије дозе вакцине

200
0

Двије дозе вакцине против вируса корона у Фочи, примило је више од половине становништва, а задовољавајући је и одзив за трећу дозу, потврђено је Срни у фочанском Дому здравља.

Имунизација трећом дозом почела је у новембру прошле године и све је више грађана који се одлучују да приме и тај вид заштите од вируса.

Директор Дома здравља Мирослав Ристановић, каже да је до скоро грађанима свакодневно била доступна трећа доза, а тренутно је вакцинација успорена због повећаног обима посла усљед раста броја пацијената, као и због особља које је у изолацији, јер је позитивно на вирус корона.

„Дневно нам се са симптомима ковида јави од 70 до 150 пацијената. Углавном је у питању блажа клиничка слика“, рекао је Ристановић.

У Дому здравља у Фочи, однедавно је доступна услуга комерцијалног тестирања на вирус корона брзим антигенским тестовима, који се налазе на листи међународно признатих.

Тестирање се обавља у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља, радним данима и у дане викенда, 24 часа дневно, по цијени од 35 конвертибилних марака.

ИЗВОРсрна, фото Медицински факултет Фоча
Претходни текстПет фаворита за Оскара
Сљедећи текстУ Трнову свечано отворена канцеларија Кик бокс савеза