Насловна Вијести Република Српска Вишковић: Упућен приједлог за сједницу влада Српске и ФБиХ, ускоро разговори и...

Вишковић: Упућен приједлог за сједницу влада Српске и ФБиХ, ускоро разговори и са Владом Србије 

137
0
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, рекао је за РТРС, да је данас упутио допис федералном премијеру Фадилу Новалићу, за одржање заједничке сједнице влада Српске и Федерације БиХ.
– Тренутна политички и економска ситуација у БиХ заиста тражи реакцију да се одржи заједничка сједница двије владе – рекао је Вишковић.

Истакао је да би термин сједнице требао бити између 1. и 5. фебруара.

– Вријеме и мјесто одржавања сједнице је предмет договора. Можемо прихватити и варијанту да сједница буде у Административном центру Српске у Источном Сарајеву. Теме и дневни ред би усагласили у наредних пар дана – истакао је Вишковић, наглашавајући да постоји много отворених тема.

– Имамо питање функционисања заједничких компанија, као што је Електропренос. Ту је и питање Управе за индиректно опорезивање, гдје имамо блокирана средства везано за расподјелу акциза за гориво. Та средства за путну инфраструктуру годинама „леже“ – истакао је Вишковић.

Премијер Републике Српске је истакао да је планирана и заједничка сједница влада Српске и Србије. – Тај термин је 14. и 15. фебруара. Разговараћемо о инфраструктурним пројектима на подручју Српске и наставку сарадње – истакао је Вишковић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстРС: Повећана потрошња, али струје има довољно
Сљедећи текстФоча: Вукадиновић и Ђорђевић разговарали о путу према Тјентишту и развоју туризма