Насловна Вијести Војска Србије ангажована на рашчишћавању сњежних наноса са путева

Војска Србије ангажована на рашчишћавању сњежних наноса са путева

206
0

Након обилних сњежних падавина које су захватиле велике дијелове Србије, припадници Војске Србије ангажовани су ових дана, уз редовне задатке, и на рашчишћавању сњежних наноса са путева у секторима одговорности својих јединица.

Министар одбране Србије Небојша Стефановић истакао је да је Војска Србије увијек ту да пружи помоћ српском народу гдје год и када год је то потребно, без обзира на временске услове, приступачност терена или тежину ситуације, саопштило је Министарство одбране.

– Они никада не питају колико је тежак задатак, само гдје треба да се запуте и помогну. Увијек су ту за наш народ и за нашу Србију. Желим да им се и данас захвалим на њиховој посвећености и раду – рекао је Стефановић.

Припадници Војске приоритетно су ангажовани на одржавању проходности саобраћајница у Копненој зони безбједности и прилаза до војних објеката на тешко приступачним планинским теренима, гдје на појединим мјестима висина сњежног покривача прелази и један метар.

Тиме се уједно стварају услови за несметано и безбједно снабдијевање и маневар јединица Војске Србије, али се и мјештанима планинских села, којима су ови путеви једина веза са остатком свијета, омогућава приступ систему здравствене заштите и снабдијевање основним животним намирницама, наводи Министарство.

Радове изводе припадници инжињеријских јединица путне специјалности, који, како се истиче, свакодневним ангажовањем на рашчишћавању путних комуникација уз употребу инжињеријских средстава унапређују и своју оспособљеност за реализацију наменских задатака.

Одржавање проходности путних комуникација омогућено је правовременим размјештајем и планском употребом инжињеријских јединица Војске Србије, које и овога пута показују да су спремне и способне да пруже подршку ангажованим снагама и помоћ грађанима када год је то потребно, закључује се у саопштењу.

ИЗВОРртс
Претходни текстКо ће забављати грађане за православну Нову годину?
Сљедећи текстРасписан конкурс за додјелу стипендија