Насловна Uncategorized Возачи опрез – поледица

Возачи опрез – поледица

151
0

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају возаче да, због могуће поледице, буду опрезни при преласку мостова, надвожњака и тунела. Са падом температуре, поледица могућа у вишим планинским предјелима и преко превоја, али и у нижим дијеловима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Због активираног клизишта, саобраћај се једном траком одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном правцима Бистрица – Подграб и Укрина – Горња Вијака.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта због радова у тунелу „Чељиговићи“ и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу „Угар“.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног правца Бањалука – Стари Мајдан два, те на регионалном путу Угљевичка Обријеж – Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“, као и на дионици Шипово – ентитетска граница /Ново Село/.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу, дионица Бањалука-Стари Мајдан 2, због радова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу гранични прелаз Вардиште – ентитетска граница Ново Горажде – ентитетска граница Устиколина – Гацко, на дионици ентитетска граница Станић Ријека – ентитетска граница Каруше, те на правцу ентитетска граница Станић Ријека – ауто-пут – Бањалука – Сим Импекс.

Забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице 2 – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На магистралном путу на дионици Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ због ниске јутарње температуре поледица се може очекивати и у нижим предјелима, посебно на мостовима и прилазима тунелима. Учестали су одрони на бројним дионицама.

На магистралном путу Ливно-Шуица возачи се упозоравају на излазак дивљих коња на коловоз.

Због радова у тунелима „Црнаја“ и „Скела“ на правцима Коњиц-Јабланица и Јајце – Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља.

Успорено, због радова, саобраћа и на путним правцима: Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРsrna
Претходни текстОптужбе да Ђоковић утиче на смањену стопу вакцинације у Србији
Сљедећи текстОблачно са маглом, поподне разведравање