Насловна Вијести Република Српска За случај потребе, све спремно за прелазак на наставу на даљину

За случај потребе, све спремно за прелазак на наставу на даљину

189
0
Настава у другом полугодишту у основним и средњим школама у Републици Српској почиње у понедјељак, 24. јануара, у складу са важећим епидемиолошким препорукама, а уколико би дошло до погоршања епидемиолошке ситуације све је спремно за прелазак на извођење наставе на даљину, рекла је Срни министарка просвјете и културе Српске Наталија Тривић.

Тривићева је напоменула да је настава на даљину извођена појединачно по неколико дана само за одређена одјељења и у току првог полугодишта.

– Уколико неко од ученика има симптоме који указују на присуство вируса корона или прехладе препоручили бисмо да је много једноставније, због заједничке одговорности, да један или или два дана ученик остане код куће и да на тај начин заштити цијело одјељење – рекла је Тривићева.

Она је задовољна како су ученици, али и наставно и ваннаставно особље примјењивањем мјера омогућили да се сведе на минимум могућност ширење вируса корона у школама.

Према Правилнику о школском календару за школску 2021/2022. годину, настава у другом полугодишту у основним и средњим школама у Републици Српској почиње у понедјељак, 24. јануара, у складу са важећим препорукама и упутствима Института за јавно здравство Републике Српске, као што је то био случај и током првог полугодишта школске 2021/2022. године, саопштено је из ресорног министарства.

На основу Уредбе о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19 школе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалних самоуправа у Републици Српској обавезни су да прате и редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе о епидемиолошкој ситуацији.

– Штабови, уколико буде потребно, треба да доставе приједлог за обустављање наставе у школама и преласку на одвијање наставе на даљину. Приједлог за обустављање наставе може да обухвата све школе или само одређене школе са подручним одјељењима или без подручних одјељења – наводи се у саопштењу.

Препоруке Института за јавно здравство Републике Српске за одвијање наставе у школама за школску 2021-2022. годину налазе се на овом линку.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПогледајте колико траје изолација за вакцинисане и невакцинисане особе
Сљедећи текстТребиње: Полазници успјешно завршили обуку из хотелијерства