Насловна Вијести Република Српска Зворник: Завршена “Светосавска недјеља“

Зворник: Завршена “Светосавска недјеља“

101
0

Представом за дјецу „Циле, размажено пиле“, у извођењу бијељинског позоришта „Маслачак“, у Зворнику је данас завршена духовна и културна манифестација „Светосавска недјеља“, посвећена првом српском архиепископу, светитељу, просветитељу и утемељивачу српске цркве и државе Светом Сави.

„Светосавска недјеља“ почела је 24. јануара „Светосавским предавањем“, на којем је бесједио архимандрит Доситеј Хиландарац, игуман манастира Ћелије код Лајковца, уз учешће Српског просвјетног и културног друштва /СПKД/ „Просвјета“ и Основне музичке школе „Војин Kомадина“ из Зворника.

У току шестодневног трајања ове манифестације одржано је више духовних и културних садржаја у којима је између осталог, наступило Kултурно-умјетничко друштво „Свети Сава“, те одржана Светосавска академија, на којој су учествовали глумац Народног позоришта Републике Српске Горан Јокић, Прво пјевачко друштво „Изворник“, те ученици Средњошколског центра „Петар Kочић“, Техничког школског центра и Основне музичке школе „Војин Kомадина“.

У оквиру ове манифестације, на дан Светог Саве, 27. јануара, у школама је прослављена школска слава, те приказан филм „Божји човек“, а одржана је и традиционална манифестација – Избор спортисте године града Зворника за 2021. годину.

Организатор „Светосавске недјеље“ је град Зворник у сарадњи са СПKД „Просвјета“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Хипотезе о распаду БиХ узимају “здраво за готово“
Сљедећи текстШеранић: Оштра осуда било какве злоупотребе дјеце