Насловна Најновије Брнабић: Велика побједа Србије у Њујорку – они који гурају резолуцију о...

Брнабић: Велика побједа Србије у Њујорку – они који гурају резолуцију о Сребреници почели да пријете

81
0
Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да вјерује да ће резолуција о Сребреници у мају доћи на гласање у УН, а истовремено је истакла да је ово што је успио у Њујорку да уради предсједник Србије Александар Вучић невјероватна побједа.
 

– Он је успио са читавим тимом људи. Али на крају крајева, он је највише урадио ових пет дана боравка у Њујорку са великим бројем састанака, са скоро свим делегацијама… Да се чујете практично са скоро свим државницима свијета, што је у УН 190 држава, за пет дана, то је напор који нико не може да замисли. Успио је до те мјере да их продрма да они више нису сигурни како ће у ствари проћи на том гласању. И то је незамислива побједа Србије. И да они то одложе – рекла је Брнабић на ТВ Прва.

Она је додала да они који „гурају“ усвајање резолуције у УН врше озбиљне пријетње и притиске.

– То никакве везе више са дипломатијом нема. То више нису ни притисци, то су озбиљне пријетње. Не гласаш ли – урадићемо то, то и то. Нема више кредита, инвестиција, подршке у овоме, или ћемо директно нешто против вас радити. То више није дипломатија, то су бруталне пријетње и то вам на крају крајева приказује како тренутно изгледа свјетски поредак – додала је она.

Брнабић примјећује и да се свјетски поредак мијења.

– Имате земље које неће више то да трпе – да им неко пријети, да их малтретира, да излаже руглу Уједињене нације. Да неко каже“нешто што је питање за Савјет безбједности ми гурамо на Генералну скупштину“, тако озбиљна питања доводимо до тога да дође до прегласавања. Због тога се и мијења светски предак. Због тога што чак више није ни дипломатија – рекла је Брнабић.

Брнабић верује да ће се Вучић вратити поново у Њујорк и да ће да настави ту борбу у Уједињеним нацијама.

– Тамо је на самом извору ствари, разговара са шефовима мисија и гура читаву нашу мисију – рекла је Брнабић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОбиљежено 29 година од егзодуса Срба из Западне Славоније; Додик: Парају ријечи да за злочине нико није одговарао (Фото)
Сљедећи текстКошарац: Српска је реалност, Хелез да своју причу усмјери на ФБиХ