Насловна Вијести Власеница: Почело уређење трга са спомеником српским борцима

Власеница: Почело уређење трга са спомеником српским борцима

44
0

У Власеници је данас почело уређење градског трга, на коме ће бити постављено спомен-обиљежје српским борцима погинулим у 20. вијеку, укупне вриједности 1.027.702 KМ, што локална заједница реализује у сарадњи са Владом Републике Српске.

Начелник општине Мирослав Kраљевић, рекао је новинарима, да је Влада Републике Српске обезбиједила комплетан износ за овај пројекат од историјског значаја за Власеницу и Републику Српску.

Он је истакао да је из општине Власеница више од 320 погинулих бораца у Одбрамбено-отаџбинском рату и овим спомеником биће одато поштовање свима који су дали животе за опстанак српског народа и за Републику Српску.

„Споменик ће бити симбол нашег града, страдања Срба, очувања српског народа. Биће испричана једна историјска прича“, нагласио је Kраљевић.

Он је истакао да ће то бити импозантан простор.

„Споменик је висине око 12 метара и доминираће овим простором. Све што се зове историја страдања Срба биће у том споменику, који ће давати јасне поруке свима који долазе, пролазе и који ће живјети у овом граду“, рекао је Kраљевић.

Он је навео да је завршетак радова планиран за 21. септембар, на Дан и крсну славу општине Власеница, када ће простор бити свечано отворен и освештан.

„Више од 90 одсто вриједности посла завршава се ван ових простора, тачније у Србији и Сјеверној Македонији, док се хортикултура, плочице и све остало довози из Њемачке, Италије и других крајева. Споменик и пратећа структура споменика су у завршној фази и стекли су се услови да све буде завршено за око 40 дана“, навео је Kраљевић.

Огњен Зекић, технички директор предузећа „Зворник путеви“ које је извођач радова на овом пројекту, рекао је новинарима да је посао на уређењу трга у Власеници инвестиција Владе Републике Српске и општине, са којом имају дугогодишњу успјешну сарадњу.

Он је навео да пројекат обухвата партерно уређење и израду, односно монтирање споменика српским жртвама, а да је завршетак радова планиран за 21. септембар.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗа једнократну помоћ од 100КМ пријавило се 131.850 младих
Сљедећи текстПозив на Сајам здраве хране, домаћих производа и рукотворина у Источном Новом Сарајеву