Насловна Вијести Република Српска За једнократну помоћ од 100КМ пријавило се 131.850 младих

За једнократну помоћ од 100КМ пријавило се 131.850 младих

254
0

За једнократну помоћ младима у Републици Српској, пријавило се укупно 131.850 корисника, објављено је на сајту Министарства финансија Републике Српске.

У Министарству наводе да се овај број корисника пријавио до јуче, до када је био рок за регистрацију, те наводе да су корисници то урадили посредством апликације објављене на интернет-страници Министарства финансија.

„Након истека рока за пријаву, настављају се плаћања по запримљеним пријавама које су прошле контролу Министарства унутрашњих послова и провјере банковног рачуна у складу са Одлуком о једнократној исплати помоћи за младе и пратећом инструкцијом“, наводи се у саопштењу.

Министарство финансија је на рачуне младих који су се регистровали путем апликације исплатило укупно 12,6 милиона KМ.

„Исплатом је, на основу захтјева запримљених на адресу Министарства финансија Републике Српске, обухваћено и 145 младих са потешкоћама у развоју“, истиче се у саопштењу.

Одлука о исплати једнократне помоћи од по 100 KМ за младе, само је дио мјера које је Влада Републике Српске планирала и које се реализују ради побољшања укупног стандарда у Српској.

Из Министарства финансија Српске раније је саопштено, да једнократну новчану помоћ остварују млади, који на дан 1. јула ове године имају од 16 до 29 година, односно рођени су од 1. јула 1993. године до 1. јула 2006. године.

ИЗВОРсрна, фото Независне новине
Претходни текстХеликоптер ОС БиХ гасиће пожар у селу Дужи
Сљедећи текстВласеница: Почело уређење трга са спомеником српским борцима