Насловна Најновије Пљеваљчић, Ждрале и Топаловић дебитују на сениорском Европском првенству

Пљеваљчић, Ждрале и Топаловић дебитују на сениорском Европском првенству

108
0

Џудо клуб „Рандори“ ће званично имати три узданице на Европском првенству у Загребу. Немања Мајдов је члан Црвене звезде и репрезентативац Србије, док под заставом Босне и Херцеговине наступају Никола Пљеваљчић (-100кг), Лазар Ждрале (-90кг) и Дарко Топаловић (-73кг).

Никола Пљеваљчић само стицајем животних околности по први пут наступа на Европском првенству за сениоре. Власник најбољег џудо резултата Босне и Херцеговине у прошлој години, освајач свјетског купа, по први пут ће у Загребу осјетити сласт сениорског Европског првенства. У првом колу га чека Украјинац Данило Хутсол, а побједник тог двобоја иде на бољег из меча Жомбор Вег из Мађарске и Даниел Дичев из Бугарске. У овој линији су још и један од главних фаворита, некадашњи европски и свјетски првак до 23 године, Илиа Суламаниџе из Грузије, актуелни сениорски вицепрвак, затим Џорџ Удсилаури из Њемачке, те Белгијанац Тома Никифоров.

Дебитант на сениорском првенству је Лазар Ждрале, осамнаестогодишњи насљедник Немање Мајдова. Раде и исту категорију до 90 килограма, а ватрено крштење ће такво и да буде. Жријеб је хтио да Ждрале оде у линију гђе га одмах на старту чека одлични Израелац Ли Кохман, а побједника тог дуела чека фантастични Кристијан Тот. Ово је и најпакленија линија у жријебу јер су ту још и елитни борци Ноел Ван Т’Енд, па Микхаил Иголников, Едуард Трипел, затим Дорин Готоноага, Даниел Нието Трининдад и Украјинац Никита Јуданов.

Дарко Топаловић наступа у категорији до 73 килограма и креће од Џошуе Грина из Републике Ирске. Побједника тог меча чека Рашид Мамудалијев из Азербејџана, некадашњи У23 првак Европе. У овој линији су још и Грузин Ђорђи Чикелиџе, Бугарин Денислав Иванов, Руслан Хавалачоу, који наступа као независни спортиста, Шпанац Хорхе Кано Гарсија, Португалац Отари Квантиџе, Орландо Казорла из Француске, Албанац Индрит Чулхај, Кестутис Виткаускас из Литваније и Азербејџанац Хидајет Хејдаров.

Дарко Топаловић сутра излази на татами, док ће Ждрале и Пљеваљчић наступити када и Немања Мајдов, трећег дана.

ИЗВОРsportDC
Претходни текстБјелица: Наводи о наоружавању Срба су чиста бесмислица
Сљедећи текстНемања Мајдов одбрану титуле креће од Јермена