Насловна Најновије Швеђани не желе ВАР технологију

Швеђани не желе ВАР технологију

80
0

Најјаче фудбалске лиге у Шведској, неће даље разматрати увођење ВАР технологије, након што се већина клубова успротивила томе, изјавио је предсједник Фудбалског савеза Шведске Фредрик Рајнфелт.

„Ако сам добро избројао, имамо 18 елитних клубова и два округа који су рекли да не желе да се уводи ВАР. Ми то поштујемо. Због тога нисмо изнијели било какав приједлог о ВАР технологији на ранијем састанку представничког одбора и не предвиђам састанак у вези с тим ни у будућности. Залажем се за поштовање демократских правила игре“, рекао је Рајнфелт за лист „Афтонбладет“.

Рајнфелт је прошле године изјавио да је ВАР технологија будућност и због тога су га критиковали навијачи. У Шведској сваки клуб мора да буде 51 одсто у власништву навијача.

Он је навео да су у вријеме када је то изјавио били у току разговори, да ли Унија европских фудбалских асоцијација /Уефа/ треба да донесе одлуку да увођење ВАР технологије буде обавезно.

„Данас не размишљам тако. Како сам чуо, одлука је на нама“, додао је Рајнфелт.

Šveđani neće uvesti VAR u svoje lige, nogometni klubovi su protiv  tehnologije - Novi list

ВАР технологија је константно у центру контроверзе у лигама у којима је уведена, а многи се жале на разне проблеме, од превише детаљне анализе офсајда до трајања прекида утакмица и до неколико минута.

Организација „Шведске професионалне фудбалске лиге“, која представља клубове двије најјаче лиге у Шведској, саопштила је у јулу да се већина клубова „активно противи“ увођењу ВАР технологије.

ИЗВОРсрна - Ројтерс, фото илустрација
Претходни текстБрнабићева расписала локалне изборе за 2. јун
Сљедећи текстЈавност без одговора зашто се Србима у Кантону Сарајево безочно отима имовина