Насловна Најновије Катић потписао Споразум о стипендирању извођења практичне наставе са СШ „28. јуни“...

Катић потписао Споразум о стипендирању извођења практичне наставе са СШ „28. јуни“ и занатском радњом „MHSB“ (Фото)

74
0
Данас је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић потписао Споразум о стипендирању извођења практичне наставе у школској 2023/2024. години са Средњом школом “28. jуни” и занатском радњом “MHSB” у власништву господина Горана Булајића.
 
Споразумом је договорено да се стипендира практична настава за три ученика I7 разреда Средње школе “28. јуни” у “MHSB” у трајању од 3 мјесеца, у износу од 100,00 КМ по једном ученику, а исплаћиваће се за три мјесеца до краја ове школске године.
 
Ученици ће током трогодишње праксе у занатској радњи “MHSB” стећи неопходна знања и вјештине, а уколико искажу жељу за радом имаће обезбијеђено сигурно запослење у струци.
 
„Општинска управа ће обезбиједити стипендије до краја школске године, а планирамо да се оваква пракса настави и у наредној школској години за ученике дефицитарних занимања. Овим путем захваљујем Горану и “MHSB“ што су се показали као друштвено-одговорна компанија и примили ученике на часове практичне праксе, а надам се да ће и друге занатаске радње препознати значај овог програма и омогућити запошљавање младих људи, те образовање мајстора занатлија којих дефинитивно недостаје на тржишту рада“, написао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, на свом Фејсбук профилу.
 
ИЗВОРФејсбук профил Јована Катића
Претходни текстТрка „Trebević trail“, 1. јуна, гости Младен Самарџић и Стефан Лопатић (Видео)
Сљедећи текст„Пулс града“, 26.4.2024. (Видео)