Насловна Вијести Република Српска Воз Вишеград – Мокра Гора спреман за саобраћај

Воз Вишеград – Мокра Гора спреман за саобраћај

248
0

Све је спремно за саобраћање музејско-туристичког воза „Ћиро“, који ће током августа саобраћати на релацији Мокра Гора – Вишеград – Мокра Гора, потврђено је Срни из предузећа „Жељезнице Републике Српске“.

Шеф секције за одржавање пруга „Жељезница Српске“ Јово Максимовић, рекао је да су пруге спремне и да се чека прва вожња коју ће организовати „Железнице Србије“.

Максимовић је навео да је приликом прегледа пруге констатовано је да је неопходно извршити мјестимичну сјечу шибља и чишћење канала од материјала који се осипао, што је у учињено, чиме је пруга оспособљена за саобраћај.

У Мокрој Гори је 1. августа одржан састанак о поновном успостављању жељезничког саобраћаја до Вишеграда, на којем су разговарали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић, градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић, директор „Србија воза“ Иван Булајић, министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић и начелник општине Вишеград Младен Ђуревића.

Ријеч је о прузи узаног колосијека, дужине око 25 километара.

Након обнове пруге у августу 2010. године, прва композиција саобраћала је на овој релацији, а према потреби саобраћала је од 2012. до 2019. године.

Током 2020. године воз „Носталгија“ није саобраћао, а у протеклој години редован саобраћај овог воза организован је на прузи Мокра Гора-Шарган Витаси, а не и до Вишеграда.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстФоча: На Тргу 9.јануар постављен шах на отвореном
Сљедећи текстСара Нинковић аутор најљепше фотографије у 2022. години