Насловна Вијести Источно Сарајево Градоначелник Београда први пут у срцу Романије

Градоначелник Београда први пут у срцу Романије

278
0

Александар Шапић, 68. градоначелник Београда данас долази у радну посјету општини Соколац.

Првог човјека Београда начелник општине Соколац Милован Бјелица ће упознати са инфраструктурним пројектима од значаја за културни, спортски и друштвени живот општине Соколац и романијске регије, те о формирању слободне пословне зоне.

Циљ званичне посјете Републици Српској биће чин пијетета према погинулима у ратовима током деведесетих година на територији бивше југословенске републике и одавање почасти српским борцима и цивилима који су дали своје животе за слободу и мир на овим просторима, најавио је Александар Шапић.

Побожност и сјећање на пале је свима нама поука за будућност, да се фокусирамо на очување мира и стабилности, што је услов просперитета народа и држава. Посјета српској локалној заједници у Републици Српској је и наставак сарадње у бројним областима између матице, Републике Србије и Републике Српске, тежњи ка миру и стабилности у региону и очувању националног идентитета свих Срби. Град Београд ће наставити да, пратећи политику предсједника Србије и Владе Србије, игра важну улогу у остваривању тог циља, чиме подижемо националну свијест и осјећај заједништва свих Срба, ма гдје они живјели“, рекао је градоначелник Београда Александар Шапић, најављујући посету Општини Соколац.

Предвиђена је посјета Српском војничком спомен-гробљу „Мали Зејтинлик“ као и манастиру „Соколица“ на Равној Романији

Шапић је навео да је циљ посјете Републици Српској одавање почасти погинулима у ратовима током 90-их година на територији бивше југословенске републике, као и српским борцима и цивилима који су дали своје животе за слободу и мир на овим просторима.

„Посјета српској локалној заједници у Републици Српској је и наставак сарадње у бројним областима између матице, Републике Србије и Републике Српске, тежње ка миру и стабилности у региону и очувању националног идентитета. свих Срба“, рекао је Шапић.

„Град Београд ће наставити да, пратећи политику предсједника Србије и Владе Србије, игра важну улогу у остваривању тог циља, чиме подижемо националну свијест и осјећај заједништва свих Срба, гдје год да живе. “, рекао је Шапић.

Подсјећамо, Александар Шапић у политику је ушао 2008. године. Био је помоћник градоначелника Града Београда од 2009. до 2012. године. За предсједника општине Нови Београд изабран је на изборима 2012. године а реизабран на изборима 2016. Свој трећи мандат предсједника општине Нови Београд започео је након избора 2020. године.

Током 2013. године формирао је своје удружење грађана “За наш град” са којим самостално наступа на општинским изборима 2016. године и односи убједљиву побједу на Новом Београду.

На београдским изборима 2018. године је био трећепласирани, са освојених нешто преко 9 одсто подршке Београђана.

На сједници Скупштине Српског патриотског савеза, одржаној 21. јула 2018. год, Александар Шапић је једногласно изабран за предсједника ове новоформиране политичке организације која ће убудуће наступати на републичком нивоу. Српски патриотски савез први пут постаје парламентарна странка након избора 2020. године.

Након уједињења Српског патриотског савеза са Српском напредном странком, 29. маја 2021. године, изабран је за потпредсједника Главног одбора Српске напредне странке.

Био је носилац листе „Александар Вучић – заједно можемо све“, која је добила највише гласова на протеклим изборима у Београду, па је тако изабран за 68. градоначелника главног града Србије.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстПашалић: Принос пшенице пет тона по хектару
Сљедећи текстУкрајински авион који је пао у Грчкој носио опасне материје? (ВИДЕО)