Насловна Најновије Градоначелници Источног Сарајева, Требиња и Бањалуке позвали на велики народни митинг: Јединством...

Градоначелници Источног Сарајева, Требиња и Бањалуке позвали на велики народни митинг: Јединством одбранити Српску (ВИДЕО)

79
0
Градоначелници три велика града у Републици Српској – Источног Сарајева, Требиња и Бањалуке, позвали су грађане да дођу сутра на велики народни митинг „Српска те зове“ у Бањалуци и покажу јединство у одбрани Српске.
 
Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, рекао је за РТРС, да ће велики број грађана овог града доћи у Бањалуку, поручуући да се Република Српска брани сваки дан.

– Сутра ћемо у 11.00 часова са Трга Републике Србије кренути у Бањалуку. Источно Сарајево ће да буде у Бањалуци сутра на митингу „Српска те зове“ – рекао је он.

Ћосић је истакао да је српски народ страдалнички и да неће пристати на квалификације које покушавају да му наметну.

– Источно Сарајево ће бити уз Републику Српску, јер су залог за њу животи страдалих бораца – поручио је Ћосић.

Градоначелник Требиња Марко Ћурић, истакао је да је у тренуцима напада на Републику Српску важно да будемо сложни, јединствени и уједињени као деведестих година када је Српска стварана.

– Најважније је да дођемо и пошаљемо јасну поруку да не дамо Републику Српску, као и да пошањмо поруку онима који сматрају да нисмо сложни и јединствени – рекао је Ћурић, позвавши грађане од Требиња до Новог Града да дођу на митинг.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, очекује велики број грађана на сутрашњем скупу, како из Републике Српске, тако и Србије, јер је ријеч о питању од националног значаја.

Он је рекао да ће на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске бити показано јединство, без обзира на политичку припадност и да је он одлучио да подржи окупљање на Тргу Крајине као човјек, патриота, градоначелник.

На Тргу Крајине у Бањалуци сутра од 18.00 часова биће одржан велики народни митинг „Српска те зове“ на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.

Погледајте шта грађани кажу о значају сутрашњег скупа:

ИЗВОРРТРС
Претходни текстТрогодишња Милица Ракић – симбол страдања дјеце у НАТО агресији
Сљедећи текстЗа шест мјесеци у Гази, страдало више дјеце од укупног броја жртава у Сребреници током рата