Насловна Најновије За шест мјесеци у Гази, страдало више дјеце од укупног броја жртава...

За шест мјесеци у Гази, страдало више дјеце од укупног броја жртава у Сребреници током рата

37
0

Амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш, изјавио је Срни, да је резолуција о Сребреници, чије се усвајање припрема у Генералној скупштини УН, представа за публику у исламском свијету, која би требала да скрене глобалну пажњу са чињенице да је за шест мјесеци у Гази настрадало више дјеце испод 14 година, него што је било укупно бошњачких жртава у Сребреници за вријеме грађанског рата у БиХ.

Врањеш је нагласио да међународни коспонзори, који се куну у суверенитет дејтонске БиХ, знају да резолуција о Сребреници нема подршку Предсједништва БиХ као једине институције задужене за спољну политику БиХ, али да им то није препрека у њиховим намјерама да покажу исламском свијету своје поштовање према муслиманским жртвама од прије скоро три деценије, док им ове новије нису битне.

UNICEF: Oko 90 odsto dece u Gazi prehranjuje se u teškom siromaštvu - JMU  Radio-televizija Vojvodine

„Када погледамо ко су све иницијатори и креатори текста будуће резолуције о Сребреници, примјетно је да једино БиХ међу њима нема формулисан став о томе. Сви шефови мисија држава чланица УН које подржавају нацрт резолуције имају званичну инструкцију из својих централа да гласају за ову резолуцију, изузев /амбасадора БиХ при Сталној мисији УН Златка/ Лагумџије из БиХ“, истакао је Врањеш.

Према његовим ријечима, Лагумџија нема званично одобрење Предсједништва БиХ, али уз пристанак бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећировића, саучествује у једној великој међународној фарси.

„У вријеме кључања на Блиском истоку уз огромне цивилне жртве међу муслиманским свијетом, држава која је једина у историји цивилизације починила геноцид са великим “Г“, дакле Њемачка, уз помоћ потпуно небитне Руанде, а на захтјев њихових англошефова, из нафталина вади трагични догађај у Сребреници“, нагласио је Врањеш.

Gaza postala groblje dece: Potresne priče mališana od kojih ćete zajecati

Он је нагласио да трагична истина на Блиском истоку, неће бити обухваћена неком резолуцијом у УН, јер за колективни Запад то није релевантно, али би усвајањем резолуције о Сребреници показали цијелом свијету да они ипак као колективни Запад нису исламофоби, него напротив, веома емпатични пријатељи балканских муслимана.

„Представници политичког Сарајева немају моралних дилема да постану марионете у овој представи направљеној за публику у исламском свијету. Напротив, радо су прихватили да још једном заиграју улогу жртве за потребе САД“, закључио је Врањеш.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН, једнострано је, без одлуке Предсједништа БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. Претходно је прије девет година Русија ставила вето у Савјету безбједности УН на британску резолуцију о Сребреници.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште. Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план, ни у Сребреници, нити на било ком другом мјесту.

ИЗВОРсрна, фото РТРС + илустрација
Претходни текстГрадоначелници Источног Сарајева, Требиња и Бањалуке позвали на велики народни митинг: Јединством одбранити Српску (ВИДЕО)
Сљедећи текстУ суботу 32 године од злочина у Добровољачкој улици у Сарајеву