Насловна Најновије Двије посебне сједнице НСРС – о Уставном суду и вету Цвијановићеве

Двије посебне сједнице НСРС – о Уставном суду и вету Цвијановићеве

182
0

На сједници колегијума Народне скупштине Републике Српске одлучено је да буду одржане двије посебне сједнице Парламента, рекао је предсједник НСРС Ненад Стевандић.

На једној ће се расправљати о Приjедлогу закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ у Српској – по хитном поступку.

– Осма посебна сједница ће почети сутра у 11 часова – рекао је Стеваднић, након одржане сједнице Колегијума НСРС.

На другој посебној сједници ће се одлучивати о вету српског члана и предсједавајуће Предсједништва Жељке Цвијановић.

– Одмах након осме посебне сједнице одржаћемо и девету, гдје ћемо одлучивати о вету – навео је Стевандић.

Подсјећамо, Уставни суд БиХ није дао никакав одговор након захтјева из Републике Српске да повуче спорну одлуку о брисању члана 39 Правилника тог суда.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је по питању спољне политике прегласана на сједници Предсједништва БиХ и да ће ићи пред Народну скупштине Републике Српске гдје вјерује да ће добити подршку за своје ставове.

Цвијановићева уложила вето када је ријеч о Приједлогу закључка о усвајању Споразума о слободи кретања са личним картама на западном Балкану, Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини и Споразума о признавању квалификација високог образовања на Западном Балкану.

ИЗВОРртрс
Претходни текстИнформативна сесија за пољопривреднике 29. јуна у Источном Сарајеву
Сљедећи текстЗбог афричке куге у Бијељини формиран кризни центар