Насловна Најновије Додик: Заједнички рад предсједника и премијера Српске биће приоритет

Додик: Заједнички рад предсједника и премијера Српске биће приоритет

59
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакао је да ће заједнички рад предсједника и Владе Републике Српске бити приоритет и да очекује да Влада одговори на значајне политичке изазове, економска и социјална питања, те да обезбиједи стабилност и социјалну и енергетску безбједност људи.

„У недјељи иза нас обавио сам консултације с представницима политичких партија и именовао Радована Вишковића за мандатара за састав нове владе“, написао је Додик на „Инстаграму“.

Он је навео да је његова прва званична посјета по ступању на дужност предсједника Српске била Србији, гдје се сусрео с предсједником Србије Александром Вучићем.

„Упознао сам га са сложеном ситуацијом у БиХ. Поновио сам опредјељење Републике Српске да помогнемо нашем народу на Kосову и Метохији“, нагласио је Додик.

Он је додао да је присуствовао и слави Министарства унутрашњих послова Републике Српске и отварању новоизграђених објеката Полицијске академије и Центра за обуку.

„Отварањем нове зграде Уставног суда Републике Српске, изграђен је још један у низу репрезентативних објеката које желимо да градимо“, истакао је Додик.

Он је подсјетио да је разговарао с амбасадорима Грчке и Русије, Димитриосом Папандреуом и Игором Kалабуховом, као и са директором Управе Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујоном.

„Дружио сам се и са младим члановима странке, који су будућност СНСД-а“, написао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстБурна историја фочанских мостова – између бомби и поплава
Сљедећи текстДачић: Лицемјерно покретање поступка због заставе у свлачионици