Насловна Вијести Република Српска Додик: Од јануара веће пензије

Додик: Од јануара веће пензије

196
0

 Пензије у Српској од јануара ће бити веће за 15 одсто, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је подсјетио да су пензије усклађиване неколико пута ове године.

“Од јануара иде повећање пензија 15 одсто. Дакле, од Нове године. Било је повећања, једнократних помоћи, морамо уравнотежено да водимо политику, поготово према тој категорији становништва” рекао је Додик за РТРС.

Он је такође поручио да ће у новом мандату радити са свима који не доводе у питање оно што је базично, а то је Република Српска, да би донијели најбоље могуће мјере у турбулентним временима.

Додик је истакао да годинама, кроз различите функције, носи одговорност за Републику Српску и да је поносан на оно што је са сарадницима урадио.

“Учинили смо много да сачувамо институционалну снагу Републике Српске, она је данас незаобилазна, политички и институционално неизоставна”.

Он је нагласио да га је на политичкој сцени одржала упорност и неодступање од идеје која га је на ту сцену и довела. Додик је рекао да је његова идеја Република Српска, дефинитивна и трајна, што треба да схвати и дио међународне заједнице.

“Морају да нас питају шта ми мислимо, а не да нам доносе рјешења”, истакао је Додик.

Он је нагласио да га не занимају амбасадори који желе да намећу ставове и да би њима нешто дали зарад њихових каријера, а да Српска нешто изгуби.

“Сада смо дошли у позицију да треба да одбацимо тај однос према странцима у смислу њиховог интервенционизма. Мислим да су већ подобро одмакнути од онога да они могу да врше интервенционизам”, рекао је Додик.

Он је додао да странци моделирају политичке структуре из Сарајева у смислу ко и са ким да формира власт, али покушавају да Републику Српску и њену политичку структуру доведу у гору позицију.

“Али не могу сваки дан да продру до нас, да нам узму наше састанке, ми имамо јасне ставове. Раније се сматрало да не смијемо ни да искажемо своје ставове, али смо их говорили… Ако говориш оно што они очекују то значи да се одрекнеш својих интереса ради његових интереса, ако се одрекнеш својих интереса онда си се одрекао себе, свог идентитета, а одрекнеш ли се идентитета одрекао си се свог народа”, нагласио је Додик.

Он је истакао да су за њега очекивања народа Српске највећа обавеза и да патриотизам не би требао да буде гријех, већ врлина.

Он је поручио да чување Републике Српске значи чување онога што имамо – подићи плате, изградити ауто-путеве, болнице, одмаћи се од стега и омчи које су Српској наметнули на врат.

Он је напоменуо да је српски народ на овим просторима кроз историју прошао разну голготу и да очување националног идентитета мора да буде континуитет.

“Чињеница је да не смијемо дозволити у ери глобализма да побиједе оне политике које нису успјеле да побиједе наше претке”, рекао је Додик.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстУ припреми транспорт српског пилота рањеног у Нигерији
Сљедећи текстУ понедјељак почиње снимање филма „Чекајући крст“