Насловна Најновије Додик: Потврђен пријатељски однос Русије и Путина према Српској

Додик: Потврђен пријатељски однос Русије и Путина према Српској

42
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, оцијенио је да је разговор са предсједником Русије Владимиром Путином, био успјешан и изразио захвалност на подршци Руске Федерације Српској.

„Разговор је био веома успјешан. Размијенили смо ставове о тренутној ситуацији у нашим односима, о регионалној и глобалној агенди. Још једном је потврђен пријатељски однос Владимира Владимировича Путина и Руске Федерације, према Републици Српској. Ми смо потврдили да смо поуздани партнери и сви наши састанци су доказ о томе“, рекао је Додик у интервјуу за РИА „Новости“.

Он је додао да је веома захвалан на подршци коју Руска Федерација пружа Републици Српској, посебно на нивоу међународног права, као и да је Русија гарант спровођења Дејтонског споразума и услова који се морају испунити на нивоу Савјета безбједности УН.

Додик је навео да је предсједник Русије покушао да успостави дијалог са Западом на тему заједничке безбједности, али га нису послушали и наставили су да раде са Русијом, оно што су раније урадили са Југославијом.

„Путин брине о својој држави и свом народу. Он је увијек био принципијелан када је раније покушавао да разговара са Западом и НАТО-ом и успостави односе заједничке безбједности и политике. Међутим, они га нису послушали и наставили су да раде са Русијом оно што су раније радили са Југославијом“, рекао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото rsmoscowoffice.ru
Претходни текстМасакр у Мискиновој без доказа приписан Србима
Сљедећи текстТуристичка сезона под слоганом “Вишеград, од културе до авантуре“