Насловна Најновије Туристичка сезона под слоганом “Вишеград, од културе до авантуре“

Туристичка сезона под слоганом “Вишеград, од културе до авантуре“

222
0

Љетна туристичка сезона у Вишеграду, ове године одржава се под слоганом „Вишеград, од културе до авантуре“, јер је ово град познат по културно-историјским знаменитостима, али и по низу садржаја који нуде туристима праву авантуру, посебно на ријеци Дрини, рекао је директор општинске Туристичке организације Марко Божић.

Он је нагласио да пружаоци услуга на Дрини нуде велики број садржаја – од крстарења, изнајмљивања чамаца, до зип-лајна и других посебно занимљивих гостима који желе да доживе праву авантуру.

„Наш град је прославио Иво Андрић, овде се налази кућа у којој је он провео дјетињство, учионица у којој је похађао основну школу, овде је стари мост Мехмед паше Соколовића, Андрићград и још много тога по чему је Вишеград у свијету препознатљив као град културе“, рекао је Божић новинарима.

Он је најавио да сезона туристичких манифестација почиње у суботу, 3. јуна, када ће бити одржана 10. манифестација „Златне руке Подриња“.

„И ове године мноштво излагача окупиће се на веома атрактивној локацији у Андрићграду, на Византијском тргу, гдје ће имати прилику да изложе своје производе домаће радиности“, рекао је Божић.

Он је истакао да је циљ манифестације да од заборава сачува старе занате, али и да подстакне младе људе за кућне радиности.

Након ове манифестације, вишеградско љето биће настављено традиционалним манифестацијама „Вишеградска стаза“, скокови са вишеградске ћуприје, „Дринска регата“, „Дрински котлић“, али и мноштвом других догађаја.

Из Општинске управе напомињу да се припрема традиционална манифестација
„Вишеградска стаза“, посвећена успомени на дјело нобеловца Иве Андрића.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, истакао је да ова манифестација има изузетан значај, не само за Вишеград, већ и за регију.

„Ово је манифестација која нас подсјећа на нашег нобеловца, а током трајања `Вишеградске стазе` угостићемо бројне писце и пјеснике, а биће одигране и представе које ће употпунити културни програм нашег града“, рекао је Ђуревић.

Он је навео да је општина суорганизатор бројних манифестација, као што су „Лицидерско срце“ и Међународни фестивал фолклора.

ИЗВОРсрна, фото Tatiana Popova/shutterstock.com
Претходни текстДодик: Потврђен пријатељски однос Русије и Путина према Српској
Сљедећи текстБратунац: Смотра народних ношњи уз гастро понуду