Насловна Најновије Додик: Судски процес одраз колонијалне земље

Додик: Судски процес одраз колонијалне земље

42
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је данас у Источном Сарајеву, да је БиХ у озбиљној и стварној кризи и да процес који се пред Судом БиХ води против њега, говори о колонијалном карактеру БиХ.

Додик је рекао да процес против њега воде Суд и Тужилаштво који немају уставну основу и на бази одлука које немају ни уставну нити законску снагу.

„Имају иза себе накарадну вољу једног дијела тужилаца који ето нешто фингирају и упућују Суду да нам суде и заробљавају вријеме, како би на крају све испало истина оно од почетка, а то је да је /амерички амбасадор у БиХ Мајкл/ Марфи на једној вечери скупио њих и рекао: `Крените одмах`. А, најбољи доказ за то је онај Пеђа Којовић који прије неколико дана каже: `Ево видјећемо, рашчистиће се ситуација у овој земљи. Чекамо одлуку Суда који ће одлучити ко може ићи даље`“, рекао је Додик на конференцији за новинаре након рочишта.

Додик је истакао да је то озбиљан притисак на Суд дијела јавности који покушава да на силу одржи БиХ која је неодржива и која је у стварној кризи.

Он је рекао да је судски процес против њега одраз колонијалне БиХ.

Додик је рекао да је најзанимљивије на суђењу било када је судија рекла тужиоцу да више не упада у ријечи и да ће га казнити.

„Добацио сам и рекао да је молим да га казни, јер је крив. А, онда је она мени узвратила да ће и мене казнити, па сам јој рекао опет, молим те казни и мене. То је било најзанимљивије на овом данашњем суђењу“, рекао је Додик на конференцији за медије.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНи Суд ни одбрана нису прихватили Анекс 10 који је приложило Тужилаштво БиХ
Сљедећи текстЛукић: Тужилачки тим показује колико је неозбиљан, све дириговано из америчке амбасаде