Насловна Најновије Ни Суд ни одбрана нису прихватили Анекс 10 који је приложило Тужилаштво...

Ни Суд ни одбрана нису прихватили Анекс 10 који је приложило Тужилаштво БиХ

99
0

Суд БиХ и одбрана на данашњем суђењу предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора „Службеног гласника Српске“ Милошу Лукићу, нису прихватили Анекс 10 Дејтонског мировног споразума, јер је ријеч о „документу“ који је Тужилаштво БиХ скинуло са странице УН и превело на „босански језик“.

Овај документ, који је изнесен на данас завршеном рочишту, није био ни потписан нити на енглеском језику, на шта је приговорила и судија Сена Узуновић, јавио је дописник Срне.

Узуновићева је од Тужилаштва затражила да достави документ Анекс 10 Дејтонског споразума на енглеском језику и са адекватним преводом.

Тужилаштво БиХ је данас изнијело дио материјалних доказа, који су се односили углавном на објављене документе у „Службеном гласнику Републике Српске“ и „Службеном листу БиХ“, те одређене извјештаје Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/.

Наставак суђења на коме ће бити представљен остатак материјалних доказа Тужилаштва заказан је за 22. мај, а одбрана би изношење својих доказа и саслушање свједока требало да почне 5. и 19. јуна.

Још је неизвјесно да ли ће 5. јуна бити одржано рочиште, јер је тада најављено савјетовање носилаца правосудних функција у Неуму.

У Суду БиХ данас је настављено суђење предсједнику Додику и Лукићу, због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Испред Суда БиХ и данас су се окупили бројни грађани и званичници који су дошли да пруже подршку предсједнику Српске и Лукићу.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстРТРС-у Гран-при за документарац о Душку Трифуновићу
Сљедећи текстДодик: Судски процес одраз колонијалне земље