Насловна Најновије Европско првенство окупиће у Требињу око 300 ученика

Европско првенство окупиће у Требињу око 300 ученика

60
0

Европско првенство у одбојци за ученике до 18 година биће одржано од 21. до 27. маја у Требињу, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а предвиђено је учешће око 300 ученика из Европе.

Организационим одбором овог првенства, који је конституисан данас у Бањалуци, предсједава Додик, док су потпредсједници одбора, министар породице, омладине и спорта Селма Чабрић и предсједник Европске федерације школског спорта Жељко Танасковић, који је и предсједник Савеза за школски спорт Србије.

Првом сједницом, која је одржана у Палати Републике, због раније преузетих обавеза предсједника Додика, предсједавала је Чабрићева, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Чланови одбора истакли су да су посебно поносни на чињеницу што ће на овом првенству репрезентација Републике Српске наступити под својим именом, химном, заставом и међународном скраћеницом, коју су прихватиле Међународна и Европска федерација школског спорта.

У оквиру овог догађаја, осим такмичарског, предвиђен је едукативно-културолошки програм, који има за циљ ученицима скренути пажњу на важност, како спорта, тако и образовања.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Сутјеска“ и „Борац“ играју за четвртфинале Купа Српске и изградњу спомен-крста погинулим борцима
Сљедећи текстСутра сунчано и топлије