Насловна Најновије „Егзит“ међу пет најбољих фестивала на свијету

„Егзит“ међу пет најбољих фестивала на свијету

51
0

„Егзит“ је изгласан за 5. фестивал свијета, објавио је један од водећих свјетских музичких медија „Ди-џеј маг“. Преко 100.000 људи из цијелог свијета гласало је за своје омиљене фестивале, а „Егзит“ се нашао испред гигантских догађаја као што су „Glastonbury“, „Coachella“, „Burnging Man“, „Lollapalooza“, „Sziget“…

„Овим признањем се још једном потврђује глобални углед ‘Егзита’, који већ више од двије деценије важи за један од најпрестижнијих фестивала на свијету. Посебно је значајна чињеница да је листа формирана искључиво гласовима публике широм планете“, изјавио је оснивач и директор „Егзит“ фестивала, Душан Ковачевић.

Гласање за најбоље фестивале је трајало од 5. до 26. октобра 2022. године. На 1. мјесту је белгијски „Tomorrowland“, слиједе амерички „Ultra Music“ и „EDC Las Vegas“, потом британски „Creamfields North“. Велики значај овог признања је у томе што долази баш од читалаца угледног Ди-џеј мага, чије листе Топ 100 фестивала, Топ 100 ди-џејева и Топ 100 клубова представљају индустријски стандард, поготово у електронској музици.

Зато не чуди да су фестивали који су се нашли испред нашег највећег фестивала посвећени искључиво електронској музици, док „Егзит“ већ више од двије деценије његује мултижанровски приступ. Једно од главних обиљежја по којима је „Егзит“ познат у свијету је фамозна „Денс арена“, која важи за водећу сцену електронске музике на свијету.

На Ди-џеј маговој фестивалској листи се, осим „Егзита“, нашло и неколико фестивала из региона, као што су „Untold“, „Hideout“, „Sonus“, „Ultra Europe“, док је на 35. мјесту домаћи „Lovefest“. Овогодишњи резултати гласања објављени су послије трогодишње паузе, а „Егзит“ је на овој листи био и 2019. године.

Овај британски магазин са тродеценијском традицијом основан је као мјесечник посвећен електронској музици и као такав се дистрибуира у више земаља свијета, међу којима су Сједињене Америчке Државе, Шпанија, Француска, Италија, Кина, Холандија, а споменуте листе су његов заштитни знак.

ИЗВОРртс
Претходни текстПоловином фебруара конкурс за пријем у Оружане снаге
Сљедећи текстХуманитарни број 1412 позван 31.000 пута; Акција траје још данас и сутра