Насловна Вијести Источно Сарајево За спорт у овој години око 500.000 КМ

За спорт у овој години око 500.000 КМ

158
0

Општина Вишеград издвојиће ове године 260.000 КМ за финансирање спорта и још толико за рад спортске установе „Дрина“, рекао је Срни начелник Младен Ђуревић.

Ђуревић је истакао да је планирано финансирање 14 спортских организација, међу којима су фудбалске, одбојкашке, кошаркашке, карате, рукометне, веслачке, шаховске, стрељачке, те планинарско спортско друштво.

„Вишеград је сигурно у регији, а можда и у Републици Српској, једна од општина која за спортске колективе и манифестације издваја најзначајнија средства. У Вишеграду постоје услови за одржавање спортских кампова, на којима учествује велики број младих спортиста“, напоменуо је Ђуревић.

Он је нагласио да је уз помоћ предузећа „Хидроелектране на Дрини“ набављен нови семафор за спортску дворану „Дрина“, а општина је помогла набавку нове механизације за одржавање стадиона и зелених површина, те реконструкцију теретане.

„Уз подршку Владе Републике Српске реализован је пројекат енергетске ефикасности, који укључује замјену столарије, фасаду и котлова“, навео је Ђуревић.

На подручју општине Вишеград је 14 регистрованих спортских колектива, а у најави је регистрација још три.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстДелегација Срба са Косова и Метохије на прослави Дана Републике
Сљедећи текстОпштина Трново исплатила једнократну новчану помоћ вишечланим породицама