Насловна Вијести Република Српска Лукач: Видео-надзор допринио бољој безбједности у Фочи

Лукач: Видео-надзор допринио бољој безбједности у Фочи

147
0

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, изјавио је данас у Фочи, да је видео-надзор јавних површина у овој општини дао доста добре резултате у спречавању, али и откривању кривичних дјела, те најавио да ће у наредном периоду бити проширен у сарадњи са локалном управом.

Лукач је, након разговора са начелником Полицијске управе Фоча Велимиром Kостовићем и начелником општине Миланом Вукадиновићем, похвалио безбједносну ситуацију у овој локалној заједници и сарадњу полиције и локалне управе.

Он је рекао да је планирано да у наредних годину-двије, буде проширен видео-надзор који је успостављен на подручју Полицијске управе Фоча, што ће бити изузетно важно због безбједности грађана.

„Видео-надзор који покрива јавне површине омогућава нам да видимо шта се дешава и у смислу превенције, али и откривања кривичних дјела, ако се већ десе, показао се веома добро у свим нашим општинама, а до сада смо покрили 53 општине“, рекао је новинарима Лукач.

Он је навео да се видео-надзор ради по узору на „паметне градове“ који су успостављени свуда у свијету, те да у Фочи полиција у тим активностима има одличну сарадњу са општином.

„Имамо подршку начелника општине да то проширимо и да у сљедећих пар година имамо веома добро покривен видео-надзор на простору читаве општине, а самим тим ширимо видео-надзор и на простору читаве Полицијске управе. Полиција стоји на располагању начелнику општине и свим грађанима, све што је потребно по питању безбједности ту смо и настављамо даље да радимо и сарађујемо“, поручио је Лукач.

Начелник Фоче Милан Вукадиновић, рекао је да се у општинске власти труде да додатно унаприједе сарадњу са Полицијском управом, па ће у складу са тим побољшати видео-надзор свих јавних површина.

Он је истакао да је општину Фоча, посебно рафтинг кампове и Национални парк „Сутјеска“, током љетне сезоне посјетио велики број туриста и да су организована бројна дешавања која су протекла у најбољем реду, те да увијек наилазе на разумијевање из Полицијске управе.

„Надамо се и повећању броја полицијских извршилаца, наравно, у складу са буџетом Министарства и Владе Српске“, рекао је Вукадиновић.

Он је захвалио Лукачу што је испунио обећање, приликом претходне посјете Фочи, да ће у Челебићима бити отворено станично одјељење полиције.

„Одјељење је отворено и сматрам да ће то веома много значити становништву тог краја. С обзиром на то да се прогласио Парк природе `Тара` и да су истражни радови рудника олова и цинка приведени крају, мислим да тај крај то заслужује и да је то станично одјељење послужило сврси“, истакао је Вукадиновић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочела исплата социјалних права за август
Сљедећи текстТребиње: Почела берба грожђа, цијене веће за 30%