Насловна Вијести Магла смањује видљивост на подручју Кнежева, Мркоњић Града и Фоче

Магла смањује видљивост на подручју Кнежева, Мркоњић Града и Фоче

41
0

Магла и ниска облачност смањују видљивост на појединим дионицама у вишим предјелима у Републици Српској и Федерацији БиХ, посебно на подручју Кнежева, Мркоњић Града и Фоче, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.

На већини путева коловоз је мјестимично влажан или мокар, а учестали су и одрони, те се савјетује опрезније вожњу.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови.

На магистралном путу Рача-Бијељина данас ће се због санације коловоза у периоду до 17.00 часова саобраћај одвијати наизмјенично.

Измјене у саобраћаја због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Ивањска-Шарговац, Приједор-Козарац, Теслић-Подјезера и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалним путним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

До повремених получасовних обустава саобраћаја због деминерских радова долази на дионицама Брод-Оџак, у мјестима Полој и Лијешће, Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, те мјесту Горњи Божинци на путу Поље-Подновље.

Вангабаритни превоз ових и наредних дана креће се путним правцима: гранични прелаз Шамац-Брчко-Бијељина-Зворник-Власеница-Соколац-Рогатица-Горажде, гранични прелаз Вардиште-Горажде, гранични прелаз Бањ Брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача, Станић Ријека-Дервента-гранични превоз Брод, Станић Ријека-Каруше.

У Федерацији БиХ на магистралном путу Бихаћ-Петровац /дионица Рипач-Дубовско/ због радова се обуставља саобраћај од 10.00 до 11.00, од 13.00 до 14.00 и од 16.00 до 17.00 часова.

За вријеме обустава алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац. У осталом периоду саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Радови се изводе и на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Спорије због радови вози се путним правцима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстУмјерено облачно и топло
Сљедећи текстСвјетски дан борбе против хепатитиса