Насловна Вијести Источно Сарајево МТБ трка на Романији окупила 80 бициклиста

МТБ трка на Романији окупила 80 бициклиста

200
0

Ревијална МТБ бициклистичка трка „Романија зове“ дуга 55 километара окупила је на Сокоцу 80 учесника из свих крајева Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Радивоје Трифуновић из клуба „Романија сајклинг“ рекао је новинарима да је ово друга трка по реду, али са новом стазом у којој бициклисти могу видјети прелијепе предјеле Сокоца.

Трифуновић је истакао и да је циљ ове манифестације промоција бициклизма као активног и здравог начина живота, те истакао да се током трке вози око пет часова кроз шуму и по шумским путевима.

Он је навео да учествује јако велики број искусних бициклиста дугогодишњих рекреативаца, али и група младих.

Трифуновић каже да је ове године било више заинтересованих учесника, али да су се поколебали због најављене кише.

Он је навео да данашњи бициклистичка стаза води од Спортске дворане на Сокоцу, поред „Малог Зејтинлика“ преко узвишења Пуховац, села Педише, Милетине и Kаљина, до водопада Бук на ријеци Kаљини.

Трифуновић је прецизирао да ће бициклисти потом возити ка Жуновима, те се поред ријеке Биоштице спустити у Kрушевце, а потом у Kнежину, гдје је планиран ручак и дружење.

Спортиста Стефан Лопатић са Пала, који је већ 20 година успјешан у нордијском скијању и бијатлону, позвао је младе да учествују у сличним манифестацијама, истакавши да је само битно да дођу први пут и сигурно ће остати у овом свијету.

Драган Ружић из Београда други пут учествује на МТБ вожњи на Романији и радује се прије свега дружењу, јер за њега као искусног бициклисту нема тешке стазе на Романији ни на Јахорини.

Шеснаетогодишњи бициклиста Миладин Скоко, који већ дуже учествује на сличним МТБ тркама, од организатора је добио улогу сервисера и посљедњи је у вожњи како би прискочио у помоћ учесницима.

Стефан Таушан са Пала вози шест година на сличним тркама и не брине га за данас најављено невријеме на подручју Романије јер има искуство.

Организатор ове спортске манифестације је бициклистичко удружење у оснивању „Романија сајклинг“ уз помоћ пријатеља.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБеоград: Невријеме узроковало прекид струје и проблеме у саобраћају
Сљедећи текстПочело обиљежавање 80 година од страдања 6000.Срба