Насловна Најновије На Сарајевско-романијској регији повећан број обољелих од мултипле склерозе

На Сарајевско-романијској регији повећан број обољелих од мултипле склерозе

724
0

Удружење обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије, одржало је данас редовну годишњу скупштину на којој је истакнуто да је примјетан број новообољелих, првенствено млађе популације, те још једном указано да је потребна већа подршка локалних заједница раду ове асоцијације, која окупља обољеле из 14 општина.

Предсједник Удружења обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије Наташа Томић, изјавила је Срни, да су данас размотрени извјештаји о раду и активностима током ове, као и планови за наредну годину.

„Нажалост, повећан је број обољелих и то млађе популације. Удружење Сарајевско-романијске регије сада броји 267 регистрованих чланова, али, нажалост, има много људи за које знамо да су обољели, али још се нису јавили Удружењу. Апеловала бих на те људе да нам се јаве – заједно можемо више и лакше нам је када се удружимо“, рекла је Томићева.

Говорећи о финансирању Удружења, Томићева је навела да ту нема великих промјена и да од 14 општина, колико покривају, само неколико њих помаже рад и пружа финансијску помоћ.

„Једино нас редовно и стално подржава општина Источно Ново Сарајево, на чијем смо буџету. Оне општине које су нам помагале раније, то чине и сада, али нових помака нема. Дакле, осим ове општине, још нам повремено помажу Источна Илиџа, Пале, Вишеград, Трново и Калиновик“, навела је Томићева.

Томићева је рекала да је како прошле, тако и ове године, реализовано много активности, а трудиће се да тако раде и убудуће.

„Редовно смо организовали и посјете нашим члановима, а реализовали смо пројекат у школама о едукацији о овој болести“, навела је Томићева и додала да имају и добру сарадњу са Фондом здравственог осигурања Републике Српске.

Она је још једном указала да је важно да обољели схвате да је мултипла склероза обољење са којим је потребно научити живјети, односно да морају да се боре, имају позитиван став о животу колико год је то могуће, јер живот мора да се настави.

Након одржане редовне годишње Скупштине на Тврдимићима уприличен је ручак и дружење чланова Удружења и гостију из других регија.

Чланови Удружења обољелих од мултипле склерозе су са подручја општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Пале, Соколац, Источни Стари Град, Трново, Рогатица, Хан Пијесак, Фоча, Ново Горажде, Вишеград, Рудо, Чајниче и Калиновик.

ИЗВОРСрна
Претходни текстБилећа: Велико интересовање за опрему из Мађарске
Сљедећи текстБања Лука: Скупштинска сједница одгођена због недостатка кворума