Насловна Најновије Невријеме у Бањалуци и Модричи – вјетар носио кровове кућа, лед уништио...

Невријеме у Бањалуци и Модричи – вјетар носио кровове кућа, лед уништио љетину, колапс у саобраћају (ФОТО/ВИДЕО)

56
0
Јака киша, лед, вјетар који је носи кровове с кућа, колапс у саобраћају, епилог је невремена које је поподне захватило поједине дијелове Српске.
 
Невријеме, које је захватило бањалучку регију, осим јаке кише која је изазвала бујице и застој на путевима, велику штету причинило је у приградским насељима Драгочај и Мишин Хан. Мјештани кажу да овако нешто не памте. Пијавица је носила све пред собом и у два минута уништила све оно што су стварали деценијама. Ако им град и институције не помогну, кажу да сами неће моћи.
 
Милан Радовановић из Липовца у бањалучкој мјесној заједници Мишин хан, све што је са супругом годинама стварао, уништено је у свега два минута.

Са супругом и сином налазио се у кући када је почело невријеме. Много тога је каже преживио, али у овој несрећи требаће помоћ.

Иста слика и са друге стране магистралног пута Бањалука – Приједор. Пијавица која је протутњала око 14 часова оштетила је преко 20 кућа. У већини више нема услова за живот.

Данашње невријеме поред вјетра, донио је и велике пљускове који су у неколико минута у појединим дијеловима града изазвали поплаве.

На западном трензиту у једном моменту саобраћа је био обустављен.

У насељу Кочићев вијенац слична ситуација. Улице у потпуности под водом, која је пријетила да заплави и објекте.

У граду и на околним саобраћајницама догодило се и више удеса, што је додатно успорило и отежало саобраћај. Под водом су били подруми у кућама и зградама, а вода је пробила и у просторије Народне и универзитетске библиотеци Републике Српске одакле су библиотекари спасавали књиге.

Из Одјељења за комуналне послове града апелују на грађане да све проблеме изазване обилним падавинама могу пријавити Комуналној полицији.

Невријеме је поподне захватило и Модричу. Падао је лед величине ораха и дувао олујни вјетар.

Штете на усјевима су огромне. Пољопривредници кажу да су највише страдале житарице.

 
ИЗВОРРТРС
Претходни текстКошаркаши Игокее шампиони БиХ (ФОТО)
Сљедећи текстСрпска богатија за још 18 беба