Насловна Вијести Нема увођења санкција Руској Федерацији

Нема увођења санкција Руској Федерацији

20
0

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да пред Савјетом министара није била нити ће бити било каква одлука која се тиче увођења санкција Руској Федерацији.

Тегелтија је нагласио да, ако Предсједништво БиХ усвоји такву одлуку, није сигурно да ће је Савјет министара усвојити, али да ће је свакако разматрати.

„Није било ниједног захтјева Предсједништва БиХ, ни усменог ни писаног. То што се покушавају наставити политичке теме и што опозиција покушава да гради себи позицију за изборе на начин да напада Србе и да испада да смо ми криви за све у БиХ, то је њихова политика и они о томе могу да се опредјељују и заузимају ставове“, изјавио је Тегелтија за РТРС.

Он је истакао да се не треба сврставати, већ остати неутралан, као и да се у БиХ зна шта су санкције и колико год су трајале нису завршиле рат.

„Постоје покушаји неких у БиХ да кризу у Украјини пренесу у БиХ, али то није могуће ако ми то не желимо“, рекао је Тегелтија и додао да се у БиХ добро зна шта је ратно стање.

Он је навео да ће се сваки рат, па и овај у Украјини, завршити за преговарачкм столом и апеловао да се приступи преговорима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУскоро почињу радови на реконструкцији виле Карађорђевића
Сљедећи текстПетровић: Неће бити поскупљења струје