Насловна Вијести Република Српска Од данас представљање туристичких потенцијала Српске у Србији

Од данас представљање туристичких потенцијала Српске у Србији

236
0

У Kнез Михаиловој улици у Београду, данас је свечано отворен штанд Туристичке организације Републике Српске, на коме ће у наредна два дана бити представљени сви туристички потенцијали и ресурси Републике Српске, која је већ годинама омиљена дестинација грађана Србије.

Отварање штанда је увертира за вечерашње свечано отварање манифестације „Дана Српске у Србији“, која је за десет година успјела да приближи и додатно повеже Србију и Српску.

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Kлокић, изјавио је након посјете штанду да је представљање туристичке понуде Српске у Београду од изузетне важности, посебно ако се зна да највећи број туриста у Српску долази управо из Србије.

Он је рекао да Република Српска има чиме да се поноси и шта да покаже.

Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић, изјавила је да Република Српска располаже бројним ресурсима које грађани Србије још нису упознали и указала да је на данашњем састанку са градоначелником Београда Александром Шапићем, предочила идеју да ваучери који се издају у Србији могу бити искориштени у Српској и обрнуто.

„Предложићу тај модел на Влади Републике Српске, како би се нашао начин да грађани из Србије могу своје ваучере употребити у Републици Српској и обрнуто. Тек ће тада дух специјалних паралелних односа имати пуни смисао“, рекла је она.

На питање да ли би придруживање иницијативи „Отворени Балкан“, био додатни импулс за туризам и привреду Републике Српске уопште, Голићева је рекла да ће Република Српска бити дио те иницијативе.

„Ви знате какви су односи у цијелој БиХ, значи више компликовани него што би требали бити, али ће вјероватно привредници из другог дијела БиХ, схватити да им је то једино рјешење“, рекла је она.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, подсјетио је да представљање туристичке понуде Српске, традиционално претходи свечаном отварању „Дана Српске у Србији“ и да то доприноси још већем броју туриста из Србије, бржем расту туристичке привреде и повећању квалитета туристичке понуде.

Он је изразио увјерење да ће се туризам Републике Српске представити на изузетан начин.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић, рекао је да су Туристичка организација Републике Српске и туристичке организације градова изузетно мотивисани да се на најбољи начин представе у Србији.

„Наша браћа и сестре у великом броју посјећују Републику Српску. Манифестација је јако важна. У Београду смо од 8. до 10 септембра, а од 12. до 14. септембра у Новом Саду“, рекао је он.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИсточна Илиџа: Сутра обиљежавање Дана сјећања на жртве НАТО бомбардовања
Сљедећи текстОвако ће изгледати Меморијални комплекс посвећен Србима цивилима страдалим у 20. вијеку (ВИДЕО)