Насловна Најновије Опет одгођено суђење Ганићу и осталима за злочине у Добровољачкој

Опет одгођено суђење Ганићу и осталима за злочине у Добровољачкој

204
0

За сутра планирани почетак суђења Ејупу Ганићу и још деветорици оптужених за злочин над војницима ЈНА у Добровољачкој улици 3. маја 1992. године, одгођен је због здравственог стања једног од оптужених, речено је Срни у Суду БиХ.

Нови термин одржавања главног претреса заказан је за 14. децембар, најавили су из Суда БиХ.

Рочиште Ејупу Ганићу и још деветорици оптужених за злочин у Добровољачкој улици, одгађа се већ трећи пут. Први пут је отказано због болести једног члана Судског вијећа, а други пут због болести једног од оптужених.

Према ранијој најави, сутра је требао бити саслушан први свједок Тужилаштва БиХ.

Осим Ганића, оптужница подигнута 27. априла, терети Заима Бацковића, Хамида Бахту, Хасана Ефендића, Фикрета Муслимовића, Јусуфа Пушину, Бакира Алиспахића, Енеса Бездроба, Исмета Дахића и Махира Жишку, да су 3. маја 1992. године у Сарајеву, напали небрањену мјешовиту колону војника и цивила запослених у бившој ЈНА, која је била под пратњом мировних снага УН.

Они су оптужени да су у оквиру својих функција и овлаштења у војним, полицијским и цивилним структурама, заједно са подређенима, планирали, подстрекивали и извршили овај напад.

Оптужница их терети и да нису спријечили убиства и рањавања војника и цивила, да су пропустили да казне извршиоце убистава и рањавања, мучили и нечовјечно поступали према заробљеним војницима, да нису спријечили нити казнили извршиоце, те да су помагали починиоцима након извршеног злочина.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстУ сриједу хладно са падавинама
Сљедећи текстДодик: Сутра мандат Вишковићу за премијера Српске; Нова Влада почетком децембра