Насловна Вијести Република Српска Додик: Сутра мандат Вишковићу за премијера Српске; Нова Влада почетком децембра

Додик: Сутра мандат Вишковићу за премијера Српске; Нова Влада почетком децембра

186
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да ће мандатар за састав нове владе Српске бити актуелни премијер Радован Вишковић и да постоји скупштинска већина да то подржи.

Додик је истакао да ће сутра разговарати са Вишковићем након чега ће говорити и о очекивањима у вези са новом владом.

„На састанку са представницима парламентарних странака разговарали смо и о политикама које желимо да спроводимо, сви су увјерени да долази тешко вријеме економских изазова. Република Српска је припремљена на те изазове и наставиће да спроводи политике које је до сада имала као одговор на њих“, рекао је Додик на конференцији за новинаре након консултација са представницима парламентарних странака у Српској о формирању власти.

Он је додао да очекује да нова влада буде формирана у првој седмици децембра и да ће бити нових имена међу министрима.

Додик је рекао да је на консултације позвао представнике свих парламентарних странака, али да се представници три опозиционе партије нису појавили и да су тако показали да не уважавају институцију предсједника.

Он је захвалио странкама које су се одазвале на данашње консултације.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстОпет одгођено суђење Ганићу и осталима за злочине у Добровољачкој
Сљедећи текстОпштинска управа Источно Ново Сарајево у сарадњи са невладином организацијом World Vision БиХ наставила акцију планскe садњe алејног и парковског дрвећа на територији општине