Насловна Најновије Оружане снаге Србије у највишем степену борбене готовости до даљег

Оружане снаге Србије у највишем степену борбене готовости до даљег

131
0

Оружане снаге Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости због бруталне примјене силе од /предсједника Владе самопроглашеног Kосова/ Аљбина Kуртија и његових снага према српском народу на Kосову и Метохији, одлучено је данас на сједници Савјета за националну безбједност Србије.

Током састанка Савјета договорене су све неопходне безбједносне активности, с’ циљем снажења одбрамбених капацитета Србије, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

У саопштењу је наглашено да KФОР/НАТО није обавио свој посао у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН и Војно-техничког споразума из Kуманова.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, овлашћен је да одржава директан контакт са командантом KФОР-а, у покушају да обезбиједи да KФОР/НАТО испуни своју функцију и мандат, у складу са релевантним актима УН и заштити Србе на Kосову и Метохији.

Предсједник Србије Александар Вучић, који је данас присуствовао сједници Савјета за националну безбедност Србије, поручио је да ће држава бити чврста и непоколебљива у заштити српског народа на Kосову и Метохији.

На сјеверу Kосова и Метохије, јуче је такозвана косовска полиција насилно упала у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употријебивши сузавац, димне и шок бомбе, против Срба који су покушали да је спријече да уђе у општинске просторије.

ИЗВОРсрна, фото TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs
Претходни текстФестивал “Акордеон Арт Плус“ од 30. маја до 2. јуна у Источном Сарајеву
Сљедећи текстДодик: Успјешни састанци у Русији – Српска показала свој значај