Насловна Најновије Основна школа „Соколац“ – Дан ученичких постигнућа

Основна школа „Соколац“ – Дан ученичких постигнућа

225
0

Програмом осмишљеним за ову прилику, ученици Основне школе Соколац обиљежили су Дан ученичких постигнућа, а најбољима су уручене дипломе и награде.

Ова генерација школовање је почела школске 2013/2014. године, а девети разред завршило је 87 ученика, од којих је 21 основно образовање окончао одличним успјехом.

Вукову диплому заслужено су добили Нађа Бартула, Николина Боровчанин, Марија Шимшић, Лазар Бакмаз, Магдалена Боровчанин и Јана Цвијетић.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић честитао је ученицима завршетак основног школовања и пожелио им срећу у даљем усавршавању и животу.

– Знамо сви да је школа васпитно – образовна установа, а ја ћу овом приликом посебно нагласити ријеч васпитање. То је оно што свако од нас носи од куће, па и од школе, а не тиче се само лијепог понашања. То је начин како се опходимо према старијима, млађима, јачима и слабијим од себе. То је начин на који говоримо, како се понашамо и изгледамо. Све то чини једну цјелину. Ја вам желим рећи да не покушавате мијењати свијет ни људе око себе, већ да радите на себи како би увијек били бољи, нагласио је Рајић.

За ученика генерације изабрана је Николина Боровчанин, која је овом приликом казала да јој је част бити најбољи ђак, међу осталим одликашима.

– Драго ми је да сам успјела понијети ову титулу поред свих одличних ученика. Надам се да ћемо сви заједно и даље наставити остваривати најбоље резултате. Моја жеља је да упишем гимназију, информатичко – рачунарски смјер у Сокоцу. Захвална сам руководству школе, наставницима, особљу и својим другарима, јер без њих ни мој циљ не би био остварен, казала је Боровчанинова.

За изузетну посвећеност током школовања награђена је ученица Јана Цвијетић, која је и један од вуковаца своје генерације. Каже да ће такође, након основне школе, уписати гимназију, Општи смјер у Сокоцу.

– Моји омиљени предмети су математика и физика. Наставићу и даље да се залажем и трудим и надам се да ћу имати успјеха као и до сад, казала је она.

Тамари Тошић уручена је награда за изузетне спортске резултате. Проглашена је спортистом генерације Основне школе.

Ученици су се захвалили и педагогу школе, Момирки Боровчанин, која је како су нагласили, увијек била ту да их саслуша и посавјетује.

– Врата њене канцеларије су нам увијек била отворена, а одатле смо излазили смирени, задовољни, са више самопоуздања. Имали сте велику и значајну улогу у нашем одрастању, истакли су основци.

Ову успјешну генерацију од шестог до деветог разреда водиле су разредне старјешине Веленка Калајџић, Биљана Цвијетић, Младен Ћајић и Олга Боровчанин.

ИЗВОРинфо центар соколац
Претходни текстВечерас свечани дефиле матураната СШЦ “27. јануар” Рогатица
Сљедећи текстУводи се нови предмет хуманост и безбједност