Насловна Вијести Пале: Представљења апликација „Грађанска патрола“

Пале: Представљења апликација „Грађанска патрола“

75
0

На Палама ће данас бити представљена апликација „Грађанска патрола“, чија је фаза тестирања на подручју општине успјешно завршена, а омогућиће грађанима пријаву комуналних и других проблема посредством њихових мобилних уређаја, саопштено је из Општинске управе.

Главна сврха ове апликације јесте пријава комуналних и других проблема које је потребно санирати као што су оштећења јавних и зелених површина, неисправна јавна расвјета, неисправна саобраћајна сигнализација, непрописно паркирање, отпад /дивље депоније/, оштећења парковске опреме, оштећења на /локалним/ путевима, проблеми са водоводом и канализацијом, са топланом/гријањем и многи други.

„Грађанска патрола“ представља модеран и функционалан концепт грађанске ажурности прилагођен технологијама 21. вијека.

„Главна мисија јесте постизање ажурније и ефикасније комуникације између грађана и локалних власти, с циљем остварења заједничког добра“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да апликацију прилагођену Палама донира „ДВЦ солушнс“ /ДВЦ Солутионс/ у оквиру пројекта „Паметни градови ка дигиталној трансформацији градова у БиХ“.

Пројекат се реализује развојним партнерством са компанијама „Ланако“, „ДВЦ солушнс“ у оквиру програма који спроводи њемачки ГИЗ у сарадњи са удружењем „Бит алијанса“.

Конференција за новинаре поводом представљања апликације обиће држана у сали Скупштине општине Пале од 11.00 часова. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Техерану се данас састају Раиси, Путин и Ердоган
Сљедећи текстПочели „Јулско-августовски дани културе и спорта“ у Милићима (ФОТО)