Насловна Вијести Република Српска “Панчићева регата“ окупила више од 400 учесника

“Панчићева регата“ окупила више од 400 учесника

232
0

Више од 400 учесника и 50 пловила, учествује данас на акумулационом језеру Перућац на Дрини на „Панчићевој регати“, јединој на овој ријеци у оквиру које се плови узводно.

Циљ организовања ове регате је дружење и представљање љепота и туристичких потенцијала ријеке Дрине, Перућачког језера и сребреничке општине.

Због неизвјесних временских услова, више регата на Дрини у кратком интервалу, али и економских разлога, број учесника овогодишње регате је двоструко мањи у односу на прошлу годину.

Учесници су испловили из луке Оштрика изнад Хидроелектране „Бајина Башта“ кренувши узводно у четворочасовну пловидбу овим језером и живописним кањоном Дрине, до подножја зидина старог средњовјековног града Kлотјевца.

Из Туристичке организације Сребреница саопштено је да су учесници из разних крајева Републике Српске и Србије, ФБиХ, неких европских земаља и САД.

Директор сребреничке Туристичке организације Славиша Петровић, рекао је Срни, да влада изузетно расположење и добро дружење у опуштеној атмосфери.

„Ово је петнаесто организовање ове туристичко-забавне манифестације, која редовно привлачи велики број заљубљеника пловидбе кањоном ријеке Дрине, те љубитеље природе и дружења на води“, рекао је Петровић.

Бродови и чамци запловили су у 11.00 часова из пристаништа и након вишечасовне пловидбе и крстарења вратиће се на полазиште иза 15.00 часова.

Осим уживања у пловидби, разгледања живописних предјела и кањона Дрине, те дружења учесника регате, по њеном завршетку планирана су спортска такмичења и различити забавни садржаји, уз заједнички ручак за све учеснике.

У непосредној близини Перућачког језера су станишта и културе ендемичне Панчићеве оморике, па је и регата добила име по овом чувеном научнику.

Регату обезбјеђују граничне полиције БиХ и Србије, те спасилачке и медицинске екипе.

ИЗВОРсрна
Претходни текст“Ћиро“ ће поново возити од Мокре Горе до Вишеграда
Сљедећи текстПолицајци из Љубиња нападнути, један теже повријеђен