Насловна Вијести Повољни временски услови, појачан интензитет на граници

Повољни временски услови, појачан интензитет на граници

33
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ на већини путева јутрос се саобраћа уз повољне временске услове, док се на неколико граничних прелаза биљежи појачан интензитет саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На граничном прелазу Велика Кладуша појачан је интензитет саобраћаја на улазу у БиХ, а на прелазима Зупци, Делеуша, Хум и Изачић на излазу из земље. На осталим граничним прелазима задржавања, за сада, нису дужа од 30 минута.

Возачима се савјетује да возе максимално опрезно, вожњу прилагоде тренутном стању и условима на путу, те да, по могућности, избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана.

Због радова, саобраћај ће се на магистралном путу Рача-Бијељина у времену од 7.00 до 17.00 часова одвијати једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу дионица Коњевић Поље-Милићи због његове реконструкције, а планирано је да радови трају до 28. августа.

Измјене у саобраћају због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Ивањска-Шарговац, Приједор-Козарац, Теслић-Подјезера и Језеро-Шипово.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због радова на регионалном путу, граница Српске и ФБиХ Ћесим-Придворци.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

До повремених получасовних обустава саобраћаја због деминерских радова долази на дионицама Брод-Оџак, у мјестима Полој и Лијешће, Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, те мјесту Горњи Божинци на путу Поље-Подновље.

Клизишта успоравају саобраћај на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалним путним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

У ФБиХ радови се изводе и на вијадукту „Клопче“ на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

У току су деминерски радови на магистралном путу Церик-Лончари /на дионици Церик-пијаца „Аризона“/ због чега су од 8.00 до 16.00 часова на снази получасовне обуставе саобраћаја уз 15-минутна пропуштања возила.

Спорије због радови вози се путним правцима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Бихаћ-Босански Петровац /дионица Рипач-Дубовско/, Жепче-Зеница /Голубиња/ и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

Претходни текстПомен пребиловачким мученицима
Сљедећи текстНа неколико ГП у БиХ појачан интензитет саобраћаја; Ударни туристички викенд у Хрватској