Насловна Вијести Сервисне информације Повољни услови за вожњу

Повољни услови за вожњу

45
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ повољни су услови за вожњу, а појачано је присуство бициклиста и мотоциклиста, тако да све учеснике у саобраћају из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске позивају на додатни опрез.

Појачана је фреквенција возила на граничном прелазу Изачић на излазу из БиХ, а на граничним прелазима Доња Градина и Градишка на улазу БиХ.

На осталим граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

До 30. септембра отворен је гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко – Никшић.

Од понедјељка, 18. јула, због санационих радова, биће обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Драксенић – граница Републике Српске/Хрватске /Јасеновац/.

Због радова на дионици магистралног пута Стари Мајдан – Бањалука /Рударска/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због чега из АМС возачима савјетују да возе опрезније и да поштују привремено постављену сигнализацију.

Због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Бакрачуша/ – Невесиње један.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко тог пута, током експлоатације рудника Љубија.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, саобраћај се изводи уз измијењен режим вожње.

Због радова на изградњи приступне саобраћајнице на магистрални пут, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ивањска – Шарговац.

Због изградње разводне мреже водовода, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац – Котор Варош и на дионици регионалног пута Челинац – Укрина.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један, измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње кружне раскрснице, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Теслић два – Теслић три – граница РС/ФБиХ /Подјезера/.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран -Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ „Угљевик“.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због радова на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ Ћесим – Придворци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/, измјењен је режим вожње и постављена је привремена сигнализација која регулише саобраћај.

Због радова на регионалном путу Језеро – Шипово измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ због радова на вијадукту „Клопче“ на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, саобраћај се одвија претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се и на путним правцима Житомислићи – Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф – Травник /Комар/, Жепче – Зеница /Голубиња/, Бихаћ – Босански Петровац /Рипач-Дубовско/ и Шамац – Орашје /Гребнице-Базик/.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЦијена гаса у наредна три мјесеца већа за 16 одсто
Сљедећи текстУ Илијашу Велики сабор посвећен пострадалим свештеномученицима