Насловна Најновије Позориште „Пинокио“ из Београда одушевило малишане представом „Малчић Палчић“

Позориште „Пинокио“ из Београда одушевило малишане представом „Малчић Палчић“

118
0

Позориште лутака „Пинокио“ из Београда одушевило је синоћ малишане у Источном Сарајеву извођењем представе „Малчић Палчић“ у режији Бранислава Стефановића, у оквиру „Лут феста“.

Стефановић појашњава да малима није дато да буду велики, него они то морају да постану тако што ће да буду храбри, паметни, добри, пожртвовани, весели, срећни и чувају мајчин благослов у срцу, па ћеш тако постати „највећи на свету“.

Позориште из француског града Нанта јутрос је у Културном центру Источно Ново Сарајево извело представу „Не чекај ме…“, која се игра на два језика, француском и језику земље у којој се представа одиграва.

Режисер представе Вера Розанова наводи да у овој представи куће имају ноге, крила и једра којима могу да путују, па сваке ноћи одлазе тамо куда им поглед досеже.

– Али, једног јутра кућа је отишла без свог станара, а са собом је однијела све, осим кревета па се, пробудивши под отвореним небом, наш херој замотао у ћебе и чекао, чврсто уверен у то да ће му се кућа вратити – навела је она.

Јуче је у Зворнику позориште „Тулевски“ из Естоније одиграло представу „Мала дрвена кућа“, а у Спортској дворани у Војковићима – Касиндо изведена је „Луткарско музичка заврзлама о љубави“ Луткарске сцене „Пепино“ из Ниша и „Форум театра“ Источно Сарајево, те њихова креативна радионица „Импровизоване лутке“.

За данас у 10.00 часова предвиђено је извођење представе Дјечијег позоришта Републике Српске из Бањалуке „Био једном један лав“ у режији Николе Бундала.

Од 18.00 часова биће изведена представа Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина „Гига прави море“ у режији Миље Мазарек Маринков.

Главни догађај данашњег пратећег програма „Лут феста“ је округли сто „Очување националног, културног и језичког идентитета, кроз традицију луткарског позоришта“, који ће бити одржан у 16.00 часова у Културном центру Источно Сарајево.

У 10.00 часова планирано је извођење „Луткарско музичке заврзламе о љубави“ Луткарске сцене „Пепино“ из Ниша и „Форум театра“ Источно Сарајево, које би требало да буде одржано у Културном центру Пале.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдаловић: Повући приштинске специјалце са Сјевера КиМ, КФОР и ЕУЛЕКС нису остварили своју мисију
Сљедећи текстЛекција из патриотизма: У селу Касидоли постављена спомен плоча мјештанима пострадалим у Одбрамбено – отаџбинском рату