Насловна Најновије Положени вијенци на споменик српским браниоцима

Положени вијенци на споменик српским браниоцима

47
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Радован Вишковић у име институција Српске положили су данас вијенце на Споменик српским браниоцима Брчког у оквиру обиљежавања Дана Републике у дистрикту.

Цвијеће су на споменик погинулим припадницима Војске Републике Српске положили и делегација Народне скупштине коју чине Ања Љубојевић и Петко Ранкић.

Почаст српским браниоцима одали су и делегација из Владе коју чине министар унутрашњих послова Синиша Каран, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Жељко Будимир, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Бојан Випотник, те министар правде Милош Букејловић.

Цвијеће су положили и предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић и представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Обиљежавање Дана Републике у Брчком биће настављено одржавањем Свечане академије у Дому културе.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали конститутивни статус. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстТегелтија: Небулозни захтјеви за кривично процесуирање прослављања 9. јануара
Сљедећи текстЗаражено 28 особа, преминуле двије