Насловна Најновије Почела реализација пројекта “Кулинарска стаза“ вриједног 2,2 милиона евра

Почела реализација пројекта “Кулинарска стаза“ вриједног 2,2 милиона евра

36
0

Градска развојна агенција Источно Сарајево, у партнерству са Сарајевском регионалном развојном агенцијом /СЕРДА/, почела је реализацију активности у оквиру пројекта „Кулинарска стаза“, вриједности 2.274.566 евра.

Пројекат има за циљ унапређење сарадње између туристичких дестинација, услуга, производа и заинтересованих страна у Дунавском региону, објављено је на сајту Градске управе Источно Сарајево.

Овај пројекат ће активно укључити различите циљне групе доприносећи развоју туризма као значајног фактора за удаљене руралне заједнице.

Кључни резултати пројекта укључују дигитални каталог кулинарског наслијеђа, транснационалне кулинарске стазе, заједничке центре за обуку и стратегије за одрживи туризам.

Пројекат „Кулинарска стаза“, који је подржао Интеррег Дунав програм, снажно наглашава етничко и локално кулинарско насљеђе у Дунавском региону, укључујући виноградарство.

Пројектни тимови оба партнера разговарали су о провођењу овог пројекта на подручју БиХ, координацији задатака, синергији и начинима сарадње у заједничким активностима.

ИЗВОРСрна, фото РАИС
Претходни текстНа данашњи дан прије 79 година ослобођен Јасеновац
Сљедећи текстМитрополит Хризостом: Свијет је суштински потребно промијенити