Насловна Најновије Прво обиљежавање дана Игманске бригаде

Прво обиљежавање дана Игманске бригаде

63
0

У Братунцу ће данас први први пут бити организовано обиљежавање дана Игманске бригаде Војске Републике Српске, која је сачувала српско становништво од страдања у сарајевској општини Хаџићи у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У 10.00 часова биће положено цвијеће и прислужене свијеће за покој душа погинулих и умрлих припадника ове бригаде.

Пошта ће бити одата на братуначком гробљу, гдје је након потписивања Дејтонског споразума и егзодуса Срба из сарајевских општина које су предате Федерацији БиХ, пренесено и поново сахрањено 187 српских бораца, од којих највише припадника Игманске бригаде.

За Дан Игманске бригаде одређен је 25. мај, јер је тог датума 1992. године погинуло највише припадника ове бригаде у одбрани Хаџића и околине од велике муслиманске офанзиве, која је изведена са више страна на положаје ове јединице и Хаџиће у цјелини.

Организатори овог обиљежавања су демобилисани борци Игманске бригаде, којих већи број живи у Братунцу и Борачка организација из овог мјеста.

Они су упутили позив бившим саборцима, породицама погинулих и умрлих бораца и грађанима да сутра дођу на братуначко гробље и одају пошту погинулим и умрлим борцима Игманске бригаде.

Након тога предвиђено је дружење демобилисаних припадника ове бригаде.

ИЗВОРсрна, фото Srpska info
Претходни текстДанас је Спасовдан
Сљедећи текстНесметано одвијање саобраћаја