Насловна Друштво Прим. др Бранка Пекић Семиз (1962-2022)

Прим. др Бранка Пекић Семиз (1962-2022)

922
0

Поводом смрти примаријуса др Бранке Пекић Семиз огласили су се саопштењем из ЈЗУ Болнице „Србија“ у источном Сарајеву.

„Драга наша докторице Бранка, са великим болом и тугом се опраштамо од Вас. Прерано сте нас напустили.

Ваш одлазак је велики губитак за Вашу породицу, нашу установу, Град Источно Сарајево и све Ваше пацијенте.

Докторица Бранка била је један од највећих стручњака у нашој болници, специјалиста гинекологије и акушерства-супспецијалиста перинатологије која је помогла да на свијет дође више од 2500 беба. И последњег дана у операционој сали успјешно је обавила порођај царским резом. Још један нови живот, живот једне дјевојчице стигао је на овај свијет. Истог дана у Културном центру Источно Ново Сарајево требала је да одржи предавање о репродуктивном здрављу жена. О овој теми сигурни смо, није било бољег предавача.

Оставила је неизбрисив траг у српском народу заједно са примаријус доктором Владимиром Мехмедбашићем. У подрумским просторијама и под кишом граната свакодневно излажући свој живот порађала је жене и доносила осмијех и радост у многе домове у тим суморним временима.

У нехуманим условима и уз минимум средстава била је један од оснивача Одјељења гинекологије у тадашној болници Касиндо.

Биографија

Др Бранка Пекић Семиз рођена је 8. 4. 1962. године у Сарајеву. Основну школу и гимназију завршила је на Илиџи. Дипломирала је 1986. године на Медицинском факултету у Сарајеву, а специјалистички испит положила је 1997. године у Клиничком центру Србије у Београду, док је супспецијалистички испит из перинатологије положила 2004. године у КЦУ у Сарајеву. У нашој установи била је Начелник Одјељења гинекологије и акушерства у периоду од 2002. до 2005. године, од 2007. до 2015. године и од 2019. године до данас. Поводом Свјетског дана здравља 7. 4. 2022. године, додјељена јој је титула примаријуса.

Љекарски стаж обавила је на УМЦ-У на Клиници на гинекологију и акушерство, а као љекар опште праксе била је запослена у домовима здравља у Горажду и на Илиџи, Заводу за здравствену заштиту радника „Фамос“.

Период од 1992. до 1995. године провела је у ратном породилишту на Илиџи, а уз то била је шеф ургентне службе у Дому здравља Српска Илиџа.

Активно је учествовала у раду Предсједништва Удружења гинеколога-опстетричара Републике Српске, те Скупштине Друштва доктора Републике Српске. Објавила је више радова које је презентовала на великом броју стручних састанака у БиХ и Србији. Као вањски оцјењивач била је ангажована у Агенцији за сертификацију и акредитацију здравствених установа Републике Српске.

У нашој установи била је запослена од 1996. године гдје је провела велики број дана и непроспаваних ноћи. Вољела је свој посао и чар доношења нових беба на свијет.

Драга наша докторице Бранка, након Вашег одласка остала је велика туга и никад више ништа неће бити исто. Памтићемо вас као великог и способног стручњака, добру и веселу докторицу. Хвала Вам за све. Путујте у неки бољи свијет.

Комеморација прим. др Бранки Пекић Семиз ће се одржати 27. 7. 2022. године у 11.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, а сахрана у 14.00 часова на породичном гробљу на Илиџи.“

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстСтање на пожаришту у кањону ријеке Хрчавке стабилно
Сљедећи текстТаминџија: Суша неће угрозити снабдијевање домаћих конзумената