Насловна Вијести Република Српска Продужен конкурс за упис на Полицијску академију и у САЈ

Продужен конкурс за упис на Полицијску академију и у САЈ

48
0

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске продужило је јавни конкурс за упис 280 кадета мушког пола у 25. класу Полицијске академије Бањалука, те 20 кадета мушког пола у 11. класу Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/.

Право учешћа на конкурсу, који је отворен до 2. јула због великог интересовања имају кандидати који посједују држављанство Републике Српске, односно БиХ, да на дан затварања конкурса има најмање 18 година и да није старији од 25 година, да има најмање четврти степен стручне спреме те да је физички и психички способан за рад, а то се утврђује на основу љекарског увјерења које је издала надлежна здравствена установа.

Из МУП-а додају да је један од услова конкурса и да против лица није покренут кривични поступак, да му правоснажном пресудом није изречена казна за кривично дјело за које се гони по службеној дужности, осим за кривична дјела угрожавања јавног саобраћаја за која је правноснажном пресудом изречена казна до шест мјесеци.

Услов је и да није кажњен за прекршај са обиљежјем насиља, као и да досадашње понашање, навике и склоности указују на подобност кандидата за обављање полицијских послова.

Неопходно је и да лице није отпуштено из институција државне управе или из војне службе у БиХ по основу изречене дисциплинске мјере у посљедњих пет година или да лицу у току трајања дисциплинског поступка, а прије изрицања коначне одлуке о дисциплинској одговорности, није на лични захтјев престао радни однос у посљедњих пет година.

Лице које се кандидује на конкурс треба да посједује возачку дозволу Б категорије.

Из МУП-а наводе да потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијску обуку www.едуцатион.мупрс.орг и на број телефона 051/333-606.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра џију-џицу турнир „Трофеј Јахорина опен“
Сљедећи текстУсвојене иницијативе за измјену регулационих планова на Јахорини